Λαθροκυνηγοί βάζουν παράνομες παγίδες για θήρευση άγριων ζώων στην Ελληνο-αλβανική συνοριογραμμή


Μέλη της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς στο πλαίσιο της έρευνας και παρακολούθησης του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας βρέθηκαν αντιμέτωπα με την εύρεση θηλιών που είχαν ως σκοπό την θήρευση άγριων ζώων σε διάφορες περιοχές πλησίον της Ελληνοαλβανικής συνοριογραμμής.

Κατόπιν επικοινωνίας μας και με τους κατοίκους αυτών των περιοχών διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, μόνο στον οικισμό Κομνηνάδων, του Δήμου Νεστορίου και μόνο την προηγούμενη βδομάδα βρέθηκαν και αφαιρέθηκαν από κατοίκους του χωριού 70 θηλιές σε απόσταση περίπου 500μ. απ τα Ελληνό-Αλβανικά σύνορα.

Στην ευρύτερη περιοχή το τελευταίο τρίμηνο ο αριθμός των θηλιών που εντοπίστηκαν ξεπερνάει τις 200.

Η τοποθέτηση παγίδων μέσα στα δάση μας απειλεί την άγρια ζωή και μάλιστα με τον πιο αθέμιτο τρόπο, καθώς πλέον δεν μιλάμε για κλασσικό κυνήγι αλλά για στήσιμο παγίδας που απειλεί κάθε είδους ζώο, χωρίς να αφήνει περιθώριο διαφυγής. Καταγγέλλουμε την νέα αυτή μορφή με την οποία καταδιώκεται η άγρια ζωή και εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το πως θα επηρεάσει αυτό μελλοντικά την πανίδα της περιοχής μας. Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να αντιδράσουν άμεσα στο φαινόμενο αυτό προκειμένου να προστατευθεί η άγρια πανίδα της περιοχής.Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail