Αδιάλλακτα τα Τίρανα: η Αθήνα διαστρεβλώνει τα γεγονότα (στη Χειμάρρα) - Η Αλβανία σέβεται τους διεθνείς κανόνες

Freepen.gr - Αδιάλλακτη στάση τηρούν τα Τίρανα στο θέμα της αρπαγής της περιουσίας των Χειμαρριωτών βγαίνοντας στην αντεπίθεση με ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου εξωτερικών.

«Το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας εκφράζει την έκπληξή της για τη δήλωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στις 11-12-2018» σημειώνει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Ως ευρωπαϊκή χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Αλβανία αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου του Στρασβούργου και εφαρμόζει τις αποφάσεις του.
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα που απολαμβάνουν αδιακρίτως και εξίσου όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από την εθνικότητα. Επιπλέον, όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν το δικαίωμα να προσφεύγουν αποτελεσματικά σε δικαστήρια σε περίπτωση εικαζόμενων παραβιάσεων αυτών των δικαιωμάτων.

Ωστόσο τα Τίρανα εκφράζουν τη λύπη τους για την ελληνική δήλωση σχολιάζοντας ότι βασίζεται σε παραμόρφωση των γεγονότων. Το αλβανικό ΥΠΕΞ διευκρινίζει ότι η υπουργική απόφαση έχει ως στόχο τον εντοπισμό τομέων ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του τουρισμού που απολαμβάνουν το καθεστώς "κρατικής ιδιοκτησίας".

Στη συνέχεια επαναλαμβάντεαι πως το αλβανικό κράτος υπήρξε και θα δεσμεύεται πάντα για την προστασία και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Αυτή η δέσμευση αποδεικνύεται από τη συμμετοχή της Αλβανίας στη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων, τις συνταγματικές εγγυήσεις στον τομέα αυτό και τη θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων στη Δημοκρατία της Αλβανίας.

Στην κατακλείδα της ανακοίνωσης απευθύνεται έκκληση στην ελληνική πλευρά:
 
Κάνουμε έκκληση στην ελληνική πλευρά για αντικειμενική ανάγνωση γεγονότων και πραγματικότητας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το πλούσιο νομικό πλαίσιο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πρακτική, καθώς και η εξαιρετική παράδοση της κοινωνικής συνύπαρξης στην Αλβανία αποτελούν ένα θετικό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθηθεί η περιοχή.

Η ευθύνη περνά πλέον στην ελληνική πλευρά, η οποία παρακολουθεί σχεδόν απαθής το οικονομικό πογκρόμ κατά των Βορειοηπειρωτών. Η Ελλάδα δεν μπορεί (;) να προστατεύσει τα υπό διωγμό παιδιά της ακόμη και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορά της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail