Οι Ισραηλινοί αποκαλύπτουν: Τέλος στα σενάρια τουρκικής εισβολής στην Ιεράπολη

Freepen.gr - Η τουρκική κυβερνητική αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στη Μόσχα το Σάββατο απέτυχε να αποκτήσει τη ρωσική έγκριση για μια τρίτη εισβολή στη Συρία και συγκεκριμένα στην Ιεράπολη. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η ισραηλινή Debka όσον αφορά την αποστολή του ΥΠΕΞ, Τσαβούσογλου, ΥΠΑΜ, Ακάρ, του αρχηγού της ΜΙΤ, Φιντάν και του προεδρικού συμβούλου, Ακίν.

Η Άγκυρα διαπίστωσε ότι τα σχέδια εισβολής της μπλοκαρίστηκαν όταν οι Συριακές και οι Ρώσικες δυνάμεις έφτασαν πρώτες στις πύλες της Manbij την Παρασκευή σε απάντηση σε μια κουρδική έκκληση.

Οι τουρκορωσικές συνομιλίες στη Μόσχα ολοκληρώθηκαν με δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για το συντονισμό μεταξύ Μόσχας, Άγκυρας και Τεχεράνης για τη συνέχιση της προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Ωστόσο, ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ αρκέστηκε μόνο να πει: «Μετά τις συμφωνίες στις οποίες προέβησαν οι πρόεδροί μας, συζητήσαμε περαιτέρω βήματα για την υλοποίηση αυτών των καθηκόντων, τα οποία αναφέρθηκαν στη μορφή της Αστάνα, κυρίως στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανθρωπιστικών θεμάτων και τη δημιουργία συνθηκών για την επιστροφή των προσφύγων".

Η Debka δίνει μια λύση στο αίνιγμα του τι ειπώθηκε και συμφωνήθηκε στη Μόσχα. Στα πλαίσια αυτά ήρθαν οι πρώτες αλλά ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι η Αγκυρα έδωσε εντολή στους ισλαμιστές του FSA και της Αλ Κάιντα να οπισθοχωρήσουν.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες διακινούνται δημοσιεύματα περί επικείμενης υπαναχώρησης Τραμπ στο θέμα της απόσυρσης από τη Συρία.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail