Όταν κλείνει η Χαλυβουργική που τα σίδερα της έχουν χτίσει όλη την Ελλάδα

Ό,τι και να μου πείτε, από όποια παράταξη και να είστε. Ανάψατε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σας στις πλατείες, πήγατε για ψώνια, μιλήσατε και στα ψώνια τους πολίτες ψηφοφόρους την τηλεόραση, γεμίζοντας τους ξανά και ξανά με υποσχέσεις.

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Η εικόνα της Ελλάδος όμως είναι μία, και μπορεί να μη θέλετε κανένας να τη δείτε, ούτε καν να γυρίζετε το κεφάλι σας περνώντας από δίπλα της, στο δρόμο για την πρωτεύουσα της Ελλάδας την Αθήνα. Η χαλυβουργική έκλεισε, κατέβασε ρολά! Και δεν έχει σημασία αν πρόκειται για κακοδιαχείριση της ιδιοκτησίας, μαζί με την κρίση που μας χτυπά αλύπητα και δεν φτιασιδώνεται με κοινωνικά μερίσματα.

Όταν κλείνει ίσως η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδος, είναι σαν να κλείνει το μαγαζάκι της Ελλάδας! Για ποια ανάπτυξη λοιπόν μιλάμε; Η χαλυβουργική το 2008 πούλησε 350.000 τόνους σίδερο, και το 2011 μόνο 9.500. Θα μου πείτε ότι μετά τη Χαλυβουργική έχουν ανοίξει 70.000 σημεία που πουλάνε καφέ στην Ελλάδα. Αυτή είναι η ανάπτυξη! Ο καπουτσίνος μάχεται τον εσπρέσσο, και ο φρέντο το φραπέ! 

Πανηγυρίζετε που δεν θα κοπούν οι συντάξεις; για πόσο όμως δε μας λέτε. Για 6 μήνες, 1 χρόνο; Με ποιες εισπράξεις τα ταμεία θα μπορούν να δίνουν συντάξεις; Τα ελληνόπουλα δουλεύουν μόνο στο εξωτερικό, οι Αλβανοί έρχονται στα μαύρα να ραβδίσουν τις ελιές, παίρνουν τα μεροκάματα και φτιάχνουν τα σπίτια τους στην Αυλώνα, και καλά κάνουν. 

Και όσες βιομηχανίες απέμειναν, κλείνουν ή γίνονται εισαγωγείς από την Κίνα. Ποια οικονομία βρε, ποια μνημόνια και ποιες αγορές; Όταν κλείνει η Χαλυβουργική που τα σίδερα της έχουν χτίσει όλη την Ελλάδα, το μόνο που έμεινε στον Έλληνα, είναι τα τσαντίρια των μεταναστών, και οι φρέντο εσπρέσσο στο δρόμο προς το πουθενά. Αφήστε τις μαλ@κίες λοιπόν, και μιλήστε τη γλώσσα της αλήθειας στον Έλληνα! 

Τι του απέμεινε; αγωνία, φόβος, στεναχώρια, φόροι και απλήρωτοι λογαριασμοί; και ένα θεοσκότεινο μέλλον; Μη μιλάτε λοιπόν καθόλου για τα σχέδια σας, γιατί ο δρόμος προς την πρωτεύουσα είναι πανάκριβος και στο τέλος βλέπεις και τη Χαλυβουργική κλειστή.. Σαν να βλέπεις το τέλος που περιμένει αυτή τη χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail