Κύκλωμα εισήγαγε χημικά προϊόντα και νόθευε καύσιμα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε από γειτονική χώρα χημικά προϊόντα με σκοπό τη νόθευση καυσίμων. 

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν (4) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια, καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα άτομα. 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/22122018-doa_kausima007.jpg
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκαν δύο επικαθήμενα φορτηγά που εισήλθαν βραδινές ώρες της 19 προς 20 Δεκεμβρίου 2018, από γειτονική χώρα και τα οποία κατέληξαν σε χώρο στάθμευσης επιχείρησης σε περιοχή της Αττικής.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στον χώρο στάθμευσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τα παραπάνω δύο επικαθήμενα εντός των οποίων υπήρχαν συνολικά (35) πλαστικές δεξαμενές των χιλίων (1.000) λίτρων, με χημικούς διαλυτές,
  • πλαστική υπέργεια δεξαμενή χωρητικότητας (10.000) λίτρων, πλήρης περιεχομένου, με μείγμα οργανικών διαλυτών,
  • υπόγεια δεξαμενή πλήρης περιεχομένου, με μείγμα οργανικών διαλυτών,
  • δύο τράκτορες και
  • αντλία παροχής καυσίμου, χωρίς να είναι εφοδιασμένη η επιχείρηση με την προβλεπόμενη άδεια.
     
     
Επίσης δύο άλλα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων, που είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως μετάγγιση διαλυτών από τα παραπάνω επικαθήμενα στον χώρο στάθμευσης, εντοπίστηκαν, το μεν πρώτο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, ενώ το δεύτερο σε περιοχή της Αττικής. 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/22122018-doa_kausima008.jpg
Συνολικά κατασχέθηκαν (45.000) λίτρα μείγματος διαλυτών που χρησιμοποιούνται για τη νόθευση και λαθρεμπορία καυσίμων, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και επιβαρύνσεις ανέρχονται στις (43.569,89) ευρώ. 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail