Ευτυχώς που βγήκε ο Μανουέλ και νίκησε η Δημοκρατία! Τι εννοείς ότι οι σκηνές αυτές είναι από τη Γαλλία;

Violences Policières © Twitter
Στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας το εκλογικό σώμα έδωσε ευρεία νίκη στον Εμμανουέλ Μακρόν, όχι γιατί τον πίστεψε, αλλά για να αποτρέψει μια πιθανή εκλογή της Μαρίν Λε Πεν. Άλλωστε ο Μακρόν υπήρξε βασικός υπουργός του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος απέτυχε σε τέτοιο βαθμό, ώστε ούτε διανοήθηκε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Του Στρατή Μαζίδη

Η Γαλλία όμως βράζει. Ο Μακρόν δεν άδραξε την ευκαιρία. Και φυσικά δεν είναι μόνο η τιμή των καυσίμων αλλά όλα αυτά τα προβλήματα που σιγοβράζουν στη γαλλική κοινωνία εδώ και χρόνια, η οποία υφίσταται βίαιες μεταβολές.

Σε κάθε περίπτωση ο πιο αριστερός Μακρόν δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατεβάσει 89.000 αστυνομικούς στους δρόμους και να μαντρώσει μαθητές με τον τρόπο που βλέπουμε στα βίντεο και τις φωτογραφίες.

Θα καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση ή όχι; Η όλη εξέγερση οφείλεται στο ότι οι Γάλλοι δεν κάθονται σε καναπάδες ή επειδή μπορεί να υποκινήθηκε; Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση παρουσιάζει ομοιότητες με τη Συρία του 2011. Ας το έχει αυτό κατά νου ο κ. Μακρόν όταν αιχμαλωτίζει μαθητές σαν εγκληματίες διότι θα μπορούσε να πει κανείς τη γνωστή φράση Macron (κατά το Assad) must go!



Αν βέβαια όλα αυτά υποκινούνται με σκοπό την πτώση του, ίσως και η πιθανότητα να υπάρξουν θύματα να μην πρέπει να αποκλειστεί. Μια φορά πάντως η αποτυχημένη ευρωπαϊκή συνταγή δε βγαίνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail