Αγωνία για την Ιεράπολη - Μεγάλα τουρκικά κονβόι στα σύνορα και αναφορές ότι ο συριακός στρατός ετοιμάζεται να εισέλθει στην πόλη

Freepen.gr - Αγωνία για την τύχη της Ιεράπολης καθώς είναι πολλές και αντιφατικές οι διάφορες πληροφορίες σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι Εν αρχή ακτιβιστές μεταδίδουν ότι οι Κούρδοι στρατολογούν κόσμο για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη τουρκική επίθεση.

Μια άλλη πληροφορίες η οποία μεταδίδεται από αρκετούς λογαριασμούς είναι ότι ο συριακός στρατός στέλνει ενισχύσεις στην Ιεράπολη (Manbij) για να εισέλθουν στην πόλη πριν προλάβουν να κινηθούν οι Τούρκοι.



Διαδίδεται επίσης η πληροφορία ότι η YPG συμφώνησε σήμερα το πρωί με τη Δαμασκό την παράδοση της πόλης.



Πιθανότατα ο συριακός στρατός ενισχύει τις θέσεις του κοντά στην Ιεράπολη και ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο εφόσον αποχωρήσει και ο τελευταίος αμερικάνος στρατιώτης. Την ίδια στιγμή μεγάλα στρατιωτικά κονβόι καταφθάνουν στα σύνορα με την Τουρκία. Το ένα στο ύψος της Ιεράπολης με περισσότερα από 100 οχήματα και το άλλο ανατολικότερα στην τουρκική πόλη Sanliurfa.



Αρκετοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις Ερντογάν περί αναβολής της επιχείρησης ήταν παραπλανητικές καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τις τουρκικές στρατιωτικές μετακινήσεις δε συμβαδίζουν με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail