Το Πεντάγωνο καταγγέλλει ως απαράδεκτη οποιαδήποτε μονομερή στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη Συρία

Reuters / Rodi Said
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι μια «μονομερής» στρατιωτική δράση εναντίον των αντιπροσώπων της δύναται να θέσει σε κίνδυνο τη στάση τους στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι οι Κούρδοι είναι ζωτικής σημασίας σύμμαχοί τους στην περιοχή. Όλα αυτά κι ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν έχει προαναγγείλει μια επέμβαση της χώρας του τις επόμενες ημέρες σε συριακό έδαφος ανατολικά του Ευφράτη για να απαλλαγεί από «αυτονομιστές τρομοκράτες».

Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα για την έναρξη μιας μονομερούς στρατιωτικής εκστρατείας καθώς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο στρατιώτες των ΗΠΑ, οι οποίοι πρόσφατα δημιούργησαν παρατηρητήρια στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Οι Κούρδοι, τόνισε το Πεντάγωνο, παραμένουν ένας «αφοσιωμένος εταίρος» στη μάχη της Ουάσινγκτον ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος [το οποίο ελέγχουν κι αυτό].

"Η μονομερής στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία από οποιοδήποτε μέρος, ιδιαίτερα καθώς το αμερικανικό προσωπικό μπορεί να είναι παρόν ή κοντά, προκαλεί σοβαρή ανησυχία", τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σαν Ρόμπερτσον συμπληρώνοντας πως "θεωρούμε τέτοιες ενέργειες απαράδεκτες".

Το ζητούμενο είναι τι θα συμβεί στην πράξη αν η Αγκυρα υλοποιήσει τα όσα ανακοινώνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail