Τίτλοι τέλους για τη ναυαρχίδα του μεγαλύτερου ιδιωτικού ναυτικού στον κόσμο μετά από πλήθος αποστολών

Freepen.gr - Η ναυαρχίδα του Sea Shepherd, το M/V Steve Irwin μετά από 11 χρόνια πλεύσης και συμμετοχή σε 18 εκστρατείες ανά τους ωκεανούς θα αποσυρθεί από τον στολό του "μεγαλύτερου ιδιωτικού ναυτικού στον κόσμο" όπως αναφέρει ο ιδρυτής της οργάνωσης, καπετάνιος, Πολ Γουότσον.

Η ηλικία του πλοίου δεν είναι μεγάλη, ωστόσο οι καταπονήσεις και οι κυριολεκτικές μάχες του Steve Irwin απέναντι στα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά και ιδίως τα πλοία-εργοστάσια που πλέουν κοντά στα πρώτα και επεξεργάζονται τις φάλαινες άμεσα, έχουν τις συνέπειές τους. 

Ο Γουότσον σε δήλωσή του, όντας συγκινημένος αφού καπετάνεψε το σκάφος, σημειώνει ότι το πλοίο καταπονήθηκε τόσο πολύ ώστε οι μηχανικοί έκριναν πως δεν είναι πλέον ασφαλές για αυτές τις επιχειρήσεις. Ο Γουότσον με τον αδερφό του, Τέρι, προτάσσουν την ασφάλεια του πληρώματος και υπογραμμίζουν τη βαριά κληρονομιά του πλοίου.

Το τελευταίο ταξίδι του Steve Irwin θα γίνει σε μια εγκατάσταση ανακύκλωσης του Χονγκ Κονγκ,
ενώ όλος ο εξοπλισμός αξίας, όπως οι ασύρματοι και το ραντάρ, θα αφαιρεθούν και θα αξιοποιηθούν στον υπόλοιπο στόλο του Sea Shepherd, που αποτελείται από 11 θαλάσσια σκάφη και άλλα μικρότερα. Η σκυτάλη πλέον θα περάσει στο Ocean Warrior.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail