Στρατηγός Κωσταράκος: Έχουμε από τα ισχυρότερα συστήματα Αεράμυνας - Αναγκαίες οι συχνές βολές (και με τους S-300)

Συγχαρητήρια στο ΓΕΣ που αποφάσισε και διέταξε μετα απο τόσα χρονια την επανάληψη των βολών Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΧΩΚ σε συνδυασμό με βολές άλλων Α/Α Συστημάτων μικρού βεληνεκούς. 


Τα οπλικα συστήματά διατηρούνται σε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και μαχητική αξία μόνο μέσα απο τις πραγματικές βολές που διεξάγονται με ασφάλεια και αξιολογούνται στο Πεδίο Βολής Κρήτης(ΠΒΚ). Οι βολές στο ΠΒΚ ηταν για δεκαετίες η κορυφαία τεχνολογική, τεχνική και επιχειρησιακή δραστηριότητα του Ελληνικού Στρατού και δημιούργησε γενιές στελεχών στο ίδιο αν όχι ανώτερο τεχνολογικό, γνωστικό και επιχειρησιακο επίπεδο με τα στελέχη των πλεον προηγμένων στρατών του ΝΑΤΟ. 

Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στα διεθνή επιπεδα επιχειρησιακής εκπαίδευσης, αυτα που ίσχυαν ολα τα χρόνια απο το 1960. Καθε χρόνο ολες οι Μονάδες Α/Α Πυροβολικού εκτελούν βολή στο ΠΒΚ με μια απο τις Πυροβολαρχιες ή τους Ουλαμους τους. Αυτή ειναι και η κορωνίδα της ετήσιας δραστηριότητος τους. Αυτο σημαινει αθροιστικά οτι καθε τμημα και καθε στέλεχος θα εκτελεσει μια τουλαχιςτον βολη μεσα σε μια τριετία Συγχαρητήρια λοιπόν στο προσωπικο της 180 ΜΚΒ ΧΩΚ που εξετέλεσε με επιτυχία τη βολή Κατευθυνομέσων Βλημάτων ΧΩΚ στο ΠΒΚ. Γνωρίζω οτι η βαθμολογία τους ηταν EXCELLENT και αυτο αποδεικνύει οτι το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητος, το πνευμα Μοναδος και η παράδοση διατηρούνται στο ανώτατο επίπεδο. Μπραβο λοιπόν στη Διοίκηση της Μοίρας και στα στελέχη.!!

Θα πρέπει μέσα στο χρόνο ολες οι Μονάδες Α/Α Πυροβολικού και ιδίως οι Μονάδες Κατευθυνόμενων Βλημάτων να εκτελούν βολή. Προκειται για μια σημαντικη ενεργεια αποτροπής απευθυνομενη σε ολους τους «ενδιαφερόμενους» . Οι Ελληνικές ΕΔ διαθέτουν ενα απο τα ισχυρότερα και πυκνότερα συστήματά Αεράμυνας. Υλοποιούν υπο τον ελεγχο της Πολεμικής Αεροπορίας την ασπίδα που μας προστατεύει απο καθε απειλή. Διαδοχικές ομπρέλες πρέπει να προστατεύουν τον πληθυσμό και τους άνδρες μας. Και οι ομπρέλες αυτές πρέπει να ειναι πάντα έτοιμες να δράσουν και να προστατεύσουν.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα εξασφαλίζεται μόνο μέσα απο τις πραγματικές βολές. Και βολές πρέπει να γίνουν απο ολα τα διαθεσιμα ΑΑ συστήματά, χωρίς να εξαιρουνται τα Ρωσικά(S-300, TOR M1 κλπ) ή τα άλλης(Crotale κλπ) μη αμερικανικής προέλευσης συστήματά. Και σ αυτα οι οι βολές και οι αξιολογήσεις πρέπει να ειναι συνεχείς και στο ανώτατο επίπεδο απαιτήσεων.

Οι ελλείψεις κονδυλίων που εμπόδιζαν τη εκτελεση των βολών στο ΠΒΚ φαίνεται οτι εχουν ξεπεραστεί. Ας δοκιμασουμε λοιπόν πάλι τις ασπίδες μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail