Χοντρό γεωπολιτικό παιχνίδι - Η Ρωσία τινάζει στον αέρα την ουκρανική οικονομία ενώ ισραηλινά μαχητικά εξασκούνται στους S-300 της χώρας

Freepen.gr - Οι κυρώσεις της Ρωσίας έναντι 322 Ουκρανών πολιτών και 68 εταιρειών έρχονται ως σοβαρό πλήγμα στην οικονομία της Ουκρανίας αλλά και σαφές μήνυμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι κυρώσεις μπλοκάρουν τα μετρητά, τα χρεόγραφα και τα περιουσιακά στοιχεία στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Απαγορεύουν επίσης τη μεταφορά ουκρανικών κεφαλαίων από τη Ρωσία.

Επί της ουσίας στοχεύουν στο γιο του προέδρου Ποροσένκο, Ολέξι, τη Γιούλια Τιμοσένκο, , τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας SBU, Βασίλι Hrytsak, τον υπουργό Εσωτερικών Arsen Avakov και τον μεγιστάνα Victor Pinchuk.

Στον αντίποδα οι ρωσικές αρχές δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στους Ουκρανούς ολιγάρχες, οι οποίοι χρηματοδοτούν τον πόλεμο στο Donbass.

Αυτό όμως που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι σύμφωνα με την ισραηλινή DEBKA αυτή την οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις συμμετείχαν σε μια αμερικανική στρατιωτική άσκηση, την Clear Sky στην Ουκρανία που περιλάμβανε ελιγμούς κατά των ρωσικών πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-300 και S-400.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail