Στον πάτο της θάλασσας πριν πεις "κίμινο". Με τέτοιες βολές δε θα προλάβει κανείς να πατήσει στην στεριά!

Το διάστημα 06 έως 09 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν βολές καμπύλης τροχιάς, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Μονάδων Πυροβολικού:

- Tου Δ' Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ»,
- Tων ΧΙΙ και XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ» - XVI Μ/Κ ΜΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ»).
- Tης 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»).

Το προσωπικό μας εκτέλεσε με ακρίβεια, ημερήσιες και νυχτερινές βολές, με Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων RM-70, Αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Μ109Α3GEA2, PzH2000GR και Μ106 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Όλμων (ΤΟΜΟ) 4,2’’.

Οι βολές συνδυάστηκαν με την ταυτόχρονη υποστήριξη τμημάτων ελιγμού (Πεζικό, Τεθωρακισμένα) που ενεργούν στην ΠΕ/Δ΄ΣΣ, προσομοιώνοντας έτσι τις πραγματικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, η εκπαίδευση έγινε υπό ρεαλιστικές συνθήκες και αξιολογήθηκε όλη η διαδικασία στοχοποίησης και παροχής πυρών υποστήριξης στις εμπρός Διοικήσεις. Εφαρμόστηκαν βελτιωμένες τεχνικές και διαδικασίες προσβολής στόχων.















Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail