Δεν είναι ανθρωπιστές αλλά φασίστες - Το δείχνει η απαξίωση της μνήμης του Κατσίφα

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του Κωσταντίνου Κατσίφα, κυβέρνηση και προοδευτικές δυνάμεις υιοθέτησαν την εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας χωρίς καμία απόδειξη. Από την πρώτη στιγμή οι προοδευτικές δυνάμεις και το κράτος μέσω διαρροών της αστυνομίας λειτούργησαν ως συνήγοροι των αλβανικών ειδικών δυνάμεων, οι ίδιοι που υπερασπίζονται καταδικασμένους δολοφόνους.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Προοδευτικοί και κυβέρνηση αδιαφορήσαν εντελώς όταν ένας άνθρωπος έμεινε άταφος για 10 μέρες. Αν ήταν σκυλί θα γινόταν ο χαμός.Οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θέλησαν ουσιαστικά να δυσφημίσουν όσους παραβρέθηκαν στην κηδεία χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία ενός φασίστα όταν η αλβανική κυβέρνηση που υποστήριζαν, κήρυξε ανεπιθύμητη μια ευρωβουλευτή δεν είπαν κουβέντα.

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές στην πλειοψηφία τους δε θεώρησαν απαραίτητο να διερευνηθεί η δολοφονία ενός ανθρώπου και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Αυτό έδειξε η απουσία τους από το ευρωκοινοβούλιο.

Αναρωτιέμαι αν είχαμε εκλέξει αλβανούς φασίστες τι διαφορετικό θα έκαναν... Όσο για την πλειοψηφία της αριστεράς ας μην αγχώνεται. Είναι τα σύχρονα τάγματα Γκότσε. Κάποτε σλαβοφασίστες τώρα αλβανοφασίστες, θα καταγραφεί στην ιστορία της. Και όχι, οι χρυσαυγίτες και η καπηλεία τους δεν αποτελεί δικαιολογία. Η περιφρόνηση των προοδευτικών δυνάμεων στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βορείου Ηπείρου είναι διαχρονική. Η περίπτωση της δολοφονίας του Κωσταντινου Κατσίφα έφερε στο προσκήνιο και αυτό ίσως είναι το μόνο θετικό ότι αντιφα στην σημερινή Ελλάδα σημαίνει απολυτή στήριξη κάθε ξένου φασισμού και περιφρόνηση των καταπιεζομένων όταν τυχαίνει να είναι Έλληνες που δεν μισούν την πατρίδα τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail