Ισραηλινοί και Κύπριοι κομάντος «επιχείρησαν» σε άγνωστο, δύσβατο και ποικιλόμορφο έδαφος στην Κύπρο

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι την 1 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, οι ασκήσεις με τις επωνυμίες «ΙΑΣΩΝ –2018» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ-2018», στο πλαίσιο υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι ασκήσεις διεξήχθηκαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτές συμμετείχαν Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων καθώς και επίγεια και εναέρια μέσα της Εθνικής Φρουράς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την άσκηση «ΙΑΣΩΝ -2018» έγινε συνεκπαίδευση του προσωπικού της ΕΦ και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα με την άσκηση «ΙΑΣΩΝ» πραγματοποιήθηκε η άσκηση «NIKOKΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ 2018», η οποία αφορούσε σε συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών, εξάσκηση στη μάχη σε άγνωστο και δύσβατο - ποικιλόμορφο έδαφος, με ταυτόχρονη λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης Ελέγχου και Πληροφοριών. Σε αυτή συμμετείχε μεγάλος αριθμός χερσαίων στρατευμάτων από τις Ειδικές Δυνάμεις των δύο χωρών.



Για την υλοποίηση των ασκήσεων αυτών κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός δυνάμεων και μέσων της Εθνικής Φρουράς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και αποτελούν το επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας που επιτελείται μεταξύ των δύο Υπουργείων Άμυνας στον τομέα των ασκήσεων τα τελευταία χρόνια.



Μέσα από την εξέλιξη των ασκήσεων διαφάνηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, συνεργασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και Ισραήλ.

Ειδικότερα, η συνεκπαίδευση με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, από τις πιο σύγχρονα εξοπλισμένες στον κόσμο, η υποστήριξη και ο συντονισμός των αεροπορικών κινήσεων από την Αεροπορική Βάση Πάφου καθώς και η εμπειρία που αποκτήθηκε, ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια αναβάθμισης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail