"Ομολογίες" Κοτζιά για την απάτη των Πρεσπών

Είπε πολλά ανατριχιαστικά ο Νίκος Κοτζιάς σε ένα φανερά αποσβολωμένο, καίτοι μάλλον στημένο, «φιλικό» ακροατήριο στη Θράκη.


Αλλά για μια ακόμη φορά η υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών που επιχειρεί, δεν κρύβει τις λογικές της «αδυναμίες», παρόλο που αναφέρεται σ’αυτήν ως τετελεσμένο γεγονός όπου παρατίθενται κάποιες διαχρονικές «ομολογίες» που δεν αποδέχονται αναθεώρηση.

Πραγματικά, όλη η ουσία των Πρεσπών βρίσκεται στο Άρθρο 7 και όχι στο Άρθρο 1. παρ. 3-4.

Αν το άρθρο 7 δεν αποτελούσε μια τόσο πονηρή αλχημεία «άνισης μοιρασιάς» ομωνύμων ταυτοτήτων, θα έπρεπε να είχε περιληφθεί στο Άρθρο 1 της Συμφωνίας.

Αλλά όλη η παγίδα της Συμφωνίας βρίσκεται στον προσδιορισμό μιας εθνικής ταυτότητας με ...δύο υποστάσεις, όπου η ελληνική υπόσταση επισκιάζεται (μέχρι αφανισμού) από εκείνη των Σκοπίων.

Ας δούμε λοιπόν πόσο Αμοιβαίες είναι οι «Ομολογίες» των Πρεσπών που υπαινίσσεται και ποιές ουσιώδεις ελληνικές Παραχωρήσεις συνεπάγονται:

- Ομολογούν, λέει, τα Σκόπια ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία.
— Ομολογούμε ότι δεν έχουμε σχέση με τη νέα Μακεδονία, δηλαδή την υποτιθέμενη «Βόρεια Μακεδονία»;
— Ομολογούμε πως αυτοί είναι «Μακεδόνες» με σλαβική μακεδονική προέλευση και γλώσσα «με δική τους ιστορία, πολιτισμό, και κληρονομιά» (δηλαδή ΕΘΝΟΤΗΤΑ) «διακριτώς διαφορετικά» από τον πληθυσμό «της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους» που είναι «ο Ελληνικός Πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα»; (Άρθρο 7)
— Ομολογούμε δηλαδή πως αυτοί πλέον είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Μακεδονίας και Μακεδόνων, ενώ εμείς έχουμε μια «βόρεια περιοχή» Μακεδονίας και Μακεδόνων με ελληνική ιστορία.
—Ομολογούμε πως τίποτα από αυτά «δεν αποσκοπεί στο να υποτιμήσει ή να αλλοιώσει ή να επιρρεάσει τη χρήση από τους πολίτες εκάστου μέρους» (άρθρο 7 παρ. 5). 

Εδώ εννοεί, φυσικά, «τη χρήση» των «όρων Μακεδονία και Μακεδόνες» από το Πρώτο και το Δεύτερο μέρος.

Συνεπώς, με τη Συμφωνία, όχι μόνο «ομολογούμε» πως στα βόρεια σύνορά μας υπάρχει «νέο» εθνικό κράτος με όνομα «Μακεδονία και Μακεδόνες», αλλά και ότι η χρήση αυτών των όρων ΔΕΝ αποτελεί αλλοίωση της δικής μας χρήσης τους, ούτε μπορούμε πλέον εμείς να «επηρεάσουμε» (δηλαδή να περιορίσουμε) τη χρήση τους από τους Σκοπιανούς!

Συνεπώς, σύμφωνα με τον Κοτζιά και την Συμφωνία «του», ΚΑΛΩΣ τα Σκόπια αυτοαποκαλούνται σκέτα «Μακεδονία και Μακεδόνες», οπότε όλη η φιλολογία περί το «ονοματολογικό» και τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» είναι παρωνυχίδα, «περί όνου σκιάς», για τα καρτελάκια στα επίσημα τραπέζια.

Εδώ έγκειται όλη η απάτη των Πρεσπών, που έκανε από την πρώτη στιγμή το Ζάεφ να πανηγυρίζει «εμείς Μακεδόνες εσείς Έλληνες» και να χρησιμοποιεί τους όρους «Μακεδονία και Μακεδόνες» κατά το δοκούν χωρίς καμιά ελληνική αντίδραση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail