Η άλωση της Α' κατοικίας περνά μέσα από το πατατράκ του Χρηματιστηρίου - Τι συμβαίνει τώρα και τι θα συμβεί στις επόμενες δύο φάσεις του νέου εγκλήματος!

Σας το είχα γράψει από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αν κρίνω από τα ερωτήματα που δέχομαι, ενώ το έχω εξηγήσει σε συνεντεύξεις, μάλλον δεν έγινε πλήρως κατανοητό. Τα ίδια είπα την προηγούμενη Τετάρτη ως καλεσμένος της εκπομπής του Πασχάλη Καμόρα στο Metropolis 95.5 FM. Παρόλα αυτά, συνεχίζω να δέχομαι καταιγισμό ερωτημάτων γι αυτό αποφάσισα να επανέλθω πιο ξεκάθαρος!

Του Γιώργου Αδαλή

Αυτό που συμβαίνει στο ΧΑΑ εδώ και δέκα μέρες, δεν εκπορεύεται ούτε από σορτάκηδες που σκοπό έχουν το sell off ούτε από κάποια λαμόγια που επιχειρούν μια αναδιάταξη του μετοχολογίου τους κάνοντας ένα είδος μουαγιέν (moyenne).

Επί της ουσίας, κάποιοι θα χάσουν από την χρηματιστηριακή πτώση των τιμών των τραπεζικών μετοχών! ΑΛΛΑ προσέξτε τώρα τι θα κερδίσουν!

Σε πρώτη φάση, θα φανεί απαραίτητο να δοθούν με οποιονδήποτε τρόπο στις τράπεζες, άλλα 6.5 δις! Ακόμη και με τη μορφή κουρέματος ή με επιβολή 10% φόρου επί των καταθέσεων. Το πρώτο κέρδος θα είναι αυτό!

Επειδή όμως θα υπάρξει και δεύτερη επίθεση στην χρηματιστηριακή αξία των τραπεζικών μετοχών (δεύτερη φάση) τότε οι Δανειστές θα ΠΡΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ότι για να μην καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα, θα πρέπει να ΑΡΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ η προστασία της πρώτης κατοικίας! Ακόμα και αυτών που αξίζουν πολύ κάτω από τα 140.000 ευρώ! (Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, ήδη έχει αρθεί πλήρως η προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά δεν σας το λένε ακόμα. Νομικά όμως έχει πάψει να υφίσταται)!!! Και κάπου εκεί θα ξεκινήσουν σαρωτικοί πληστηριασμοί ακόμα και για ... πλυσταριά των 10 τετραγωνικών, ειδικά τώρα που οι τράπεζες έχουν αποκτήσει τις κατάλληλες υποδομές και προσωπικό για ... Real Estate!

Ετσι όσο πλησιάζουμε προς το Δεκέμβριο οι τράπεζες θα τραβήξουν πολύ κάτω τον γενικό δείκτη του ΧΑΑ και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα φανεί ως «η μοναδική λύση σωτηρίας, την οποία δεν μπορούμε να αποφύγουμε». Ετσι θα σας λένε!

Και με δεδομένο ότι πλέον είμαστε στις αγορές (εκτός μνημονίων) το κόστος δανεισμού (κράτους, και ιδιωτών) θα εκτοξευτεί με ότι αυτό συνεπάγεται!

Βέβαια, όλο αυτό ΙΣΩΣ να το φορτωθεί η επόμενη Κυβέρνηση και να προκύψουν εκλογές!

Ανεξάρτητα λοιπόν αν θα συμβεί επί κυβερνήσεως Τσίπρα ή μετά από τις εκλογές, να είστε σίγουροι ότι θα συμβεί.

Αυτά τα περίεργα που γίνονται αυτές τις μέρες στο ΧΑΑ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πρώτη φάση ενός σχεδίου το οποίο εκτελείται ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ της παρούσας κυβέρνησης και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υπογραφή εκ μέρους της, όποιας κυβέρνησης θα υπάρχει εκείνη τη στιγμή, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

Χρησιμοποιείται δηλαδή η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών ως πολιορκητικός κριός, κατά:
-Της ιδιωτικής οικονομίας
-Της εξυπηρέτησης του Δημοσίου χρέους
-Της αγοράς ακινήτων
-Της ρευστότητας δημοσίου και επιχειρήσεων

Και ενώ φαινομενικά οι τράπεζες θα χάσουν ένα ποσό της τάξης του 1δις ευρώ από την θεωρητική χρηματιστηριακή τους αξίας, τελικά, οι νέο-ιδρυθείσες ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ των τραπεζών, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην διαχείριση ακινήτων που θα ξεπερνά κατά πολύ τα 300 δις ευρώ! Σύν τις όποιες ενέσεις (εγγυήσεις) θα ΞΑΝΑΛΑΒΟΥΝ από το κράτος ΣΥΝ το κούρεμα που το βλέπω να έρχεται με την μορφή φόρου επί των καταθέσεων. Ειδικά τώρα που ξαναγυρνάνε πίσω στα μαντριά!

Το κέρδος λοιπόν των Τραπεζών, όταν έρθει η ώρα θα είναι πολύ πάνω από τα 100 δις των υφιστάμενων κόκκινων δανείων.

Αν και έπρεπε να είμαι πιο αναλυτικός και διεξοδικός στα νούμερα αυτά κρίνω οτι δεν υπάρχει λόγος!

Επί της ουσίας, κυβέρνηση και Γερμανία, συμφωνούν να χάσουν οι Ελληνικές τράπεζες στα χαρτιά ένα δις ευρώ με σκοπό όμως να αποκτήσουν την πλήρη κτήση σε μια αγορά που πλησιάζει τα 300 δις ευρώ!

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια ΑΠΑΤΗ που εκπορεύεται από την Γερμανία και στόχο έχει την αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας σε τρεις φάσεις.

Αυτό που βλέπετε τώρα είναι η αρχή της πρώτης φάσης κι εδώ θα είμαστε για να σας περιγράψω τόσο την δεύτερη όσο και την τρίτη!

Αυτός ήταν και ο λόγος που άρθηκαν σε αυτή τη φάση τα Capital Controls και όχι νωρίτερα ή αργότερα.

ΥΓ.
Οσο για τα … πράσινα δάνεια, αυτά θα έρθει η ώρα τους στην τρίτη φάση του νέου εγκληματικού σχεδίου. Την καλησπέρα μου στον κ.Φλαμπουράρη και στους 300 βουλευτές της … Ελλάδος!!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail