Κατήφορος χωρίς τέλος στα Νοσοκομείο - Περιστέρια κάνουν επιδρομές στο φαγητό των ασθενών στον Ερυθρό - Ποντίκια στη Μυτιλήνη

«Ο κατήφορος των Νοσοκομείων δεν έχει τέλος. Δυστυχώς λόγω έλλειψης κονδυλίων η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται πια εκτός ελέγχου. Η υλικοτεχνική υποδομή διαλυμένη. Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα θα χειροτερεύει» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Διευθύντριας Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Σε ένα Νοσοκομείο που αυξήθηκε κατά πολύ η ζήτηση των υπηρεσιών λόγω των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι περισσότεροι εξ’ αυτών διαβιούν στο κέντρο φιλοξενίας τη Μόρια το οποίο θυμίζει μεσαιωνικές φυλακές.

Στην επιστολή της η Διευθύντρια ιατρός προς την 2η ΥΠΕ, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες αναφέρει ότι οι ψυχικά πάσχοντες Νοσηλεύονται σε χώρο χειρότερο από στάβλο. Γράφει ότι εντός της κλινικής τρέχουν πάνω στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού τα απόβλητα των αποχετεύσεων, μολύνονται οι χώροι της κλινικής από τα ποντίκια, κ.α.Ανεπαρκείς χώροι υγιεινής, ρήγματα στους τοίχους.

Τον χώρο αυτό, επισκέφθηκε ο Πολάκης αρχές Μαΐου 2018. Διαπίστωσε την τραγική κατάσταση και υποσχέθηκε την άμεση ανακαίνιση της κλινικής. Μέχρι τώρα τίποτα. Την ακαταλληλότητα της κλινικής ανέδειξε και η ΠΟΕΔΗΝ τον Ιούλιο του 2018. 



Η ΠΟΕΔΗΝ επανέρχεται και στο θέμα του Ερυθρού Σταυρού όπου αναφέρει:

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου ο Ερυθρός Σταυρός, έδωσε συνέντευξη και διέψευσε την ΠΟΕΔΗΝ για τα περιστέρια που ορμάνε στις Κλινικές και τρώνε το φαγητό των ασθενών. Δυστυχώς τον διαψεύδει η καθημερινότητα. Τα περιστέρια συνεχίζουν να αλωνίζουν στις κλινικές του Νοσοκομείου παρά τις επιφανειακές παρεμβάσεις που έγιναν. Οι Νοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν. Και μετά έχει το θράσος να μιλάει.

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail