Ο Αυστριακός αποκάλεσε "σκουλήκι" ένα λαό κοιμισμένο που παραδίδεται και υποκύπτει

makamuki0 / Pixabay
Χαμός χθες στα ΜΜΕ με τον Αυστριακό στη Νάξο που μας χαρακτήρισε όλους σκουλήκια. Ξεσηκώθηκε θύελλα δικαιολογημένων αντιδράσεων. Κι αφού μάλιστα η οικογένειά του μόνο προβλήματα δημιουργεί στο νησί, ας κινήσουμε τις διαδικασίες της απέλασής τους ή τουλάχιστον αυτό θα είχε συμβεί ήδη σε κάποια άλλη χώρα.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Αυστριακός χαρακτήρισε έτσι ένα λαό ο οποίος έχει πέσει εδώ και πολλά χρόνια για ύπνο και δε λέει να σηκωθεί με τίποτε. Του έβαλαν ενοίκιο στο σπίτι του, αλλά δεν τον ενοχλεί. Του δέσμευσαν τα χρήματα στις τράπεζες και δεν έβγαλε άχνα.

Του μείωσαν το επίπεδο της υγείας, της παιδείας, της δημόσιας ασφάλειας. Του πετσόκοψαν το μισθό. 

Του χαρίζουν σε ξένους κλέφτες την ιστορία και την ταυτότητά του ενώ δεν το επιθυμεί, αλλά το ανέχεται.

Τον έμαθαν να ζητά μόνο έναν πράγμα. Πως να μπει στο δημόσιο. Κι αφού μπει πως θα βγει όσο το δυνατό γρηγορότερα γεμίζοντας η κοινωνία με απόστρατους και μη, νεαρούς συνταξιούχους που θα μπορούσαν μια χαρά να στελεχώσουν το δημόσιο.

Του έμαθαν επίσης να μην υποδεικνύει τα κακώς κείμενα. Να δίνει φάκελο στο γιατρό για να τον χειρουργήσει, στον πολεοδόμο για να ξεκολλήσει ο φάκελος, στον καθηγητή για να περάσει το μάθημα. Κι όχι μόνο. Μέχρι και στα τέσσερα στήθηκε για αυτό δίχως καμία ντροπή, καμία αηδία, καμία αυτοεκτιμήση, καμία ενοχή.

Σαφέστατα και δε συμφωνούμε με τον Αυστριακό απόγονο των Γερμανών του Β' ΠΠ που μας χαρακτηρίζει ως σκουλήκια. Φαίνεται όμως πως σε μεγάλο βαθμό διαθέτουμε ένα κοινό γνώρισμα. Δεν έχουμε ανάστημα να ορθώσουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail