Ο μακάβριος σχεδιασμός για το συνταξιοδοτικό μέσα σε 2 παραγράφους - Έχουν υπολογίσει και το θάνατό σου

carolynabooth carolynabooth / pixabay
Freepen.gr - Το σημερινό σημείωμα του Son Ofeon στη Freepen.gr για τις συντάξεις εμπεριέχει μέσα σε ορισμένες παραγράφους από το πλήρες κείμενο τη νέα σκληρή πραγματικότητα σχετικά με το ασφαλιστικό αφού επί της ουσίας υπάρχει αλλάζει λογιστικής προσέγγισης και γενικότερης φιλοσοφίας.

Ο Son Ofeon επιγραμματικά επισημαίνει: 

1. Ο νόμος Κατρούγκαλου δεν έγινε για να υπάρξει ισότητα στους συνταξιούχους, αλλά για να εξασφαλισθεί ότι οι νέοι συνταξιούχοι δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη μεγαλύτερη από την ονομαστική αξία των εισφορών τους. 

Δηλάδή τόσα έδωσες, τόσα ακριβώς θα λάβεις. Πρακτικά το κράτος αποσύρεται πλήρως από την κοινωνική ασφάλιση κι απλά εξασφαλίζει την άτοκη διαχείριση εισφορών ίση με το 20% του ΑΕΠ ετησίως για πάντα.

2. Πως όμως διασφαλίζεται ότι ο καθένας θα λάβει όσα ακριβώς έδωσε ή και λιγότερα;  Εδώ έρχεται να κουμπώσει το ηλικιακό όριο των 67 ετών:

Για να βγει νέος με πλήρη σύνταξη πρέπει να δουλεύει 40 χρόνια και να είναι τουλάχιστον 67 χρονών. Οι περισσότεροι στα 67 χρόνια τους δε θα έχουν 40 ασφαλίσιμα χρόνια και θα πάρουν μειωμένη σύνταξη. Ακόμα και οι τυχεροί όμως θα δίνουν 20% του ετήσιου εισοδήματος τους για σύνταξη.

Επομένως το κράτος θα μαζέψει εισφορές ίσες με το μέσο εισόδημα 8 ετών και αυτές από μόνες τους θα επαρκούν για να πληρώσουν 16 έτη σύνταξη στο 44% των τελευταίων αποδοχών τους. Αθροίστε στο 67 τα 16 χρόνια και φτάνετε στα 83 χρόνια. Τι ποσοστό συνταξιούχων φτάνει σήμερα στα 83 χρόνια ζωής; O μέσος όρος του προσδόκιμου επιβίωσης για τον Ελληνικό πληθυσμό είναι σήμερα τα 80,7 έτη. Η πλειοψηφία θα επιβιώσει παίρνοντας σύνταξη μόνο από τις δικές της εισφορές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail