Την ισχυρότερη έκδοση των S-300 στέλνουν οι Ρώσοι στη Συρία - Η Haaretz προειδοποιεί - Που εμπλέκεται η Ελλάδα!

Ivan Sekretarev / AP
Την πλέον ισχυρή έκδοση του αντι-αεροπορικού συστήματος S-300 αποφάσισε να παραδώσει η Ρωσία στη Συρία και συγκεκριμένα το VM, cπου μπορεί να εμπλέξει μέχρι και 96 στόχους ταυτόχρονα, αντί του λιγότερο ικανού S-300PMU1/2. Την αποκάλυψη κάτι ο γνωστός Ισραηλινός δημοσιογράφος Elijah Magnier.

Στρατής Μαζίδης



Την ίδια ώρα ο Amos Harel μέσω της στήλης του στη Haaretz αναφέρει πως το Ισραήλ έχει εκπαιδευθεί σε αποστολές όπου πρέπει να αντιμετωπίσει τους S-300 σε ασκήσεις στην Ελλάδα όπου υπάρχει το συγκεκριμένο σύστημα. Κατά το συντάκτη η IAF (Israeli Air Force) μπορεί να κάνει τους σχεδιασμούς της για να περιορίσει τους σχετικούς κινδύνους.

Ωστόσο ο Harel σπεύδει να υπογραμμίσει ότι το Ισραήλ δεν είναι ούτε υπερδύναμη ούτε ανίκητο και πως πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις αποφάσεις της Μόσχας. Ο ίδιος σημειώνει ότι το Τελ Αβίβ θα πρέπει να σκεφθεί δύο φορές πριν επιχειρήσει μια επόμενη επίθεση όταν θα έχει πληροφορίες για άφιξη ιρανικών όπλων στη Συρία καθώς θα φλερτάρει έντονα με το ενδεχόμενο κατάρριψης των ισραηλινών μαχητικών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail