Ο Αρμένιος βουλευτής της Τουρκίας Γκάρο Παϊλάν ζητά έρευνα για το πογκρόμ του 1955 και αποζημιώσεις των θυμάτων

Freepen.gr - Ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής κι αντιπρόεδρος του κόμματος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, Garo Paylan υπέβαλε στο τουρκικό κοινοβούλιο ένα επίσημο αίτημα για διερεύνηση του πογκρόμ και της λεηλασίας Αρμενίων και Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη το 1955.

Στο επίσημο αίτημά του, ο Paylan υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, καταστράφηκαν συνολικά 73 εκκλησίες, δύο μοναστήρια, 5.538 σπίτια ενώ 60 Ελληνίδες βιάστηκαν στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955 σύμφωνα με την ιστοσελίδα Bianet της Τουρκίας.

Επίσης, τόνισε ότι όλα αυτά ήταν έργα των τουρκικών "ειδικών δυνάμεων", και ότι το έκαναν αυτό με "λαμπρότητα".

"Ζητώ από το κοινοβούλιο να ξεκινήσει έρευνα για το πογκρόμ και τη λεηλασία το 1955, να βρει και να τιμωρήσει τους ενόχους και να καταβάλει αποζημίωση στα θύματα", δήλωσε ο Garo Paylan.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail