Ιστορικό βήμα από τους Κούρδους: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε το Συριακό Στρατό να εξαφανίσει την ISIS στη Σουέιντα

Freepen.gr - Ο διοικητής της YPG, στρατηγός Sipan Hemo, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να στείλει δυνάμεις στη Σουέιντα στην επικείμενη επιχείρηση εκκαθάρισης από το Συριακό Στρατό.

Μιλώντας στην εφημερίδα Shark al-Avsat ο Hemo, χαρακτήρισε τη σφαγή της ISIS στη Σουέιντα ως «άγρια ​​επίθεση» σχολιάζοντας πως ο πόνος των Δρούζων είναι ο ίδιος με τον πόνο του λαού στο Κομπάνι και την Αφρίν, ο οποίος τώρα βρίσκεται υπό την κατοχή του τουρκικού κράτους και των συμμάχων του μισθοφόρων.

Δήλωσε πως η YPG είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στους ανθρώπους στη Σουέιντα λέγοντας πως οι δυνάμεις της YPG κάτω από την στέγη της SDF απελευθέρωσαν το ένα τρίτο της χώρας από το ISIS. Βέβαια θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς πως SDF και ISIS λάμβαναν εντολές από την ίδια πηγή και ότι στα περίχωρα του Deir Ezzor ανατολικά του Ευφράτη τοπικοί φύλαρχοι μεταπήδησαν από τη μια ομάδα στην άλλη.

Όσον αφορά την κατάσταση στην Αφρίν, ο Γενικός Διοικητής της YPG δήλωσε ότι οι ενέργειές τους εναντίον του τουρκικού στρατού και συμμαχικών συμμοριών συνεχίζονται και θα αυξηθούν περαιτέρω.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail