Έξω φρενών το Βελιγράδι με τους Ισραηλινούς - Έστειλαν F-16 σε κροατική παρέλαση επετείου πογκρόμ για τους Σέρβους

Freepen.gr - Η Σερβία εξέφρασε επίσημα την ανησυχία της για τα ισραηλινά F-16 που συμμετείχαν σε μια στρατιωτική παρέλαση στην Κροατία την Κυριακή για τον εορτασμό 23 χρόνων στη νίκη της χώρας στην Επιχείρηση Καταιγίδα, αυξάνοντας την οργή του Βελιγραδίου αναφέρει το defence-blog.com.

Τα τρία αεροσκάφη F-16D της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν μαζί με τα κροατικά αεροσκάφη MiG-21 πάνω από την πόλη του Knin, όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια παρέλαση. Η παρέλαση γιορτάζει την ανάκτηση από την Κροατία εδαφών που είχαν καταληφθεί από Σέρβους αντάρτες, απαντώντας στη διακήρυξη ανεξαρτησίας της Κροατίας από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το γεγονός ότι τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16D και οι πιλότοι τους συμμετείχαν ενεργά σε μια στρατιωτική παρέλαση που τιμά τη νίκη στην Operation Storm, προκάλεσε σκληρή κριτική από το Βελιγράδι.

Ο πρέσβης της Σερβίας στο Ισραήλ, δήλωσε, επίσης, ότι η χώρα του ήταν «βαθύτατα απογοητευμένη από τη συμμετοχή Ισραηλινών πιλότων και μαχητικών αεροσκαφών, γιατί για εμάς η Επιχείρηση Καταιγίδα το 1995 ήταν ένα είδος πογκρόμ. Ήταν η μεγαλύτερη έξοδος τ έθνους από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. "

"Το Ισραήλ και ο εβραϊκός λαός έχουν ένα δύσκολο παρελθόν και πρέπει να κατανοούν τις δυσκολίες και τα δεινά των άλλων εθνών", - σημείωσε ο Μιλουτίν Στάνογεβιτς.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε το Σάββατο ότι "ο Χίτλερ ήθελε έναν κόσμο χωρίς Εβραίους. Η Κροατία και η πολιτική της ήθελαν μια Κροατία χωρίς Σέρβους. "

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Κροατίας σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον γηράσκοντα στόλο της αεροσκάφους Mikoyan MiG-21 με νέα αεροσκάφη τέταρτης γενιάς. Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επισκέφθηκαν την Κροατία στο πλαίσιο εκστρατείας επίδειξης εν αναμονή της πώλησής τους.

Η Σερβία έχει εκφράσει επίσημα την ανησυχία του για το Ισραήλ F-16 μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε μια στρατιωτική παρέλαση στην Κροατία την Κυριακή για τον εορτασμό 23 χρόνων στη νίκη της χώρας στην Επιχείρηση Καταιγίδα, αυξάνοντας την οργή της γειτονικής χώρας Σερβία.

Τα τρία αεροσκάφη F-16D της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ένωσαν κροατικά αεροσκάφη MiG-21 και πετούσαν πάνω από την πόλη του Knin, όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια παρέλαση νίκης. Η παρέλαση γιορτάζει την ανάκτηση από την Κροατία εδαφών που κατασχέθηκαν από Σέρβους αντάρτες, απαντώντας στη διακήρυξη ανεξαρτησίας της Κροατίας από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το γεγονός ότι τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16D και οι πιλότοι τους συμμετείχαν ενεργά σε μια στρατιωτική παρέλαση που τιμά τη νίκη στη Operation Storm, προκάλεσε σκληρή κριτική από το Βελιγράδι.

Πρέσβης της Σερβίας στο Ισραήλ, δήλωσε, επίσης, ότι η χώρα του ήταν «βαθύτατα απογοητευμένος για τη συμμετοχή ισραηλινών πιλότων και μαχητικά αεροσκάφη σήμερα, γιατί για εμάς Επιχείρησης Καταιγίδα το 1995 ήταν ένα είδος πογκρόμ. Ήταν η μεγαλύτερη έξοδος ενός έθνους από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο".

"Το Ισραήλ και ο εβραϊκός λαός έχουν ένα δύσκολο παρελθόν και πρέπει να κατανοούν τις δυσκολίες και τα δεινά των άλλων εθνών", σημείωσε ο Μιλουτίν Στάνογεβιτς.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε το Σάββατο ότι "ο Χίτλερ ήθελε έναν κόσμο χωρίς Εβραίους. Η Κροατία και η πολιτική της ήθελαν μια Κροατία χωρίς Σέρβους".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Κροατίας σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον γηράσκοντα στόλο των Mikoyan MiG-21 με νέα αεροσκάφη τέταρτης γενιάς. Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επισκέφθηκαν την Κροατία στο πλαίσιο εκστρατείας επίδειξης εν αναμονή της πώλησής τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail