Ρωσία: Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε οριστικά το δολάριο

© Maxim Shemetov / Reuters
Freepen.gr - Η Ρωσία σίγουρα θα ανταποκριθεί στις τελευταίες κυρώσεις της Ουάσινγκτον και, ειδικότερα, επιταχύνει τις προσπάθειες για την εγκατάλειψη του αμερικανικού νομίσματος στις εμπορικές συναλλαγές, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov όπως μεταδίδει το RT.

"Έφτασε η στιγμή που πρέπει να περάσουμε από τα λόγια σε δράσεις και να απαλλαγούμε από το δολάριο ως μέσο αμοιβαίων διευθετήσεων και να αναζητήσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις", ανέφερε σε συνέντευξή του στο περιοδικό International Affairs.

"Ευτυχώς, αυτό συμβαίνει και θα επιταχύνουμε το ρυθμό", δήλωσε ο Ryabkov, εξηγώντας ότι η κίνηση θα προστεθεί σε άλλα "αντίμετρα" ως απάντηση σε έναν αυξανόμενο κατάλογο κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Aleksandr Novak, σημείωσε πρόσφατα ότι ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών ενδιαφέρεται να αντικαταστήσει το δολάριο ως μέσο στις διεθνείς συναλλαγές πετρελαίου και άλλες πληρωμές.

"Υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι πρέπει να προχωρήσουμε προς τη χρήση των εθνικών νομισμάτων στους λογαριασμούς μας. Υπάρχει ανάγκη γι 'αυτό, καθώς και η επιθυμία των μερών», δήλωσε ο Novak.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό αφορά τόσο την Τουρκία όσο και το Ιράν.

«Σκεφτόμαστε μια επιλογή πληρωμής σε εθνικά νομίσματα μαζί τους. Αυτό απαιτεί ορισμένες προσαρμογές στον οικονομικό, οικονομικό και τραπεζικό τομέα» για να επιτευχθεί. Την περασμένη εβδομάδα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για συναλλαγές με την Άγκυρα χρησιμοποιώντας το ρωσικό ρούβλι και την τουρκική λίρα. Η Ινδία έχει επίσης υποσχεθεί να πληρώσει για το ιρανικό πετρέλαιο σε ρουπίες.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Κίνα, έχει επίσης λάβει μέτρα για να αμφισβητήσει την κυριαρχία του ξένου συναλλάγματος με την έναρξη ενός συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου υποστηριζόμενου από το κινεζικό νόμισμα, το πετρο-γουάν. Η Κίνα και το Ιράν έχουν ήδη συμφωνήσει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το δολάριο στο παγκόσμιο εμπόριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail