Η Ιαπωνία με πλάγιο τρόπο εξοπλίζεται ξανά - Μακάρι να μην το μετανιώσει η ανθρωπότητα

Freepen.gr - Η Ιαπωνία έχει ξεκινήσει μια διαδικασία εξοπλισμών και ενίσχυσης της πολεμικής της μηχανής. Εκτός των ελικοπτεροφόρων Izumo, τώρα καθέλκυσε το ένα από τα δύο νέα αντιτορπιλικά κλάσης 27DDG, το Maya ως μέρος της άμυνας έναντι της πυραυλικής απειλής της Βόρειας Κορέας.

Το Maya καθελκύστηκε σε επίσημη τελετή στο ναυπηγείο της Ιαπωνικής Marine United στο Isogo Ward της Yokohama, νότια της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, παρουσία του υπουργού Αμυνας, Itunori Onodera.

Τα δύο πλοία θα έχουν εκτόπισμα 8.200 τόνων, μήκος 170 μέτρων, θα φέρουν το σύστημα μάχης Aegis Baseline J7 και το σύστημα ραντάρ Northrop Grumman AN / SPQ-9B, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού και παρακολούθησης χαμηλής πτήσης, υψηλής ταχύτητας, χαμηλής ταχύτητας -ελεγχόμενους αντικειμενικούς στόχους πυραύλων σε σύνθετα περιβάλλοντα. Το Aegis Baseline J7 είναι το ιαπωνικό ισοδύναμο για το τρέχον πρότυπο Aegis Baseline 9 / BMD 5.1.


Τα πλοία θα μπορούν επίσης να πυροδοτήσουν τον πύραυλο SM-3 Block IIA που αναπτύσσεται από κοινού από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία για βαλλιστική πυραυλική άμυνα, ενώ η βορειοανατολική ασιατική χώρα έχει επίσης επισημανθεί ως δυνητικός πελάτης για την ανάπτυξη του πυραύλου SM-6 για χρήση από τον αέρα, την επιφάνεια και ορισμένους τύπους στόχων βαλλιστικών πυραύλων.

Ας ελπίσουμε ότι η ανθρωπότητα δε θα μετανιώσει αυτήν την αργή αλλά με σταθερά βήματα ενίσχυση της πολεμικής μηχανής της Ιαπωνίας, της οποίας οι θηριωδίες κατά το Β' ΠΠ, αν δεν ξεπέρασαν, το λιγότερο ανταγωνίζονται εκείνες των ναζί του Χίτλερ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail