Σίγουρα είναι δικός μας! Ο Ερντογάν μοιράζει χαμηλότοκα δάνεια για να νομιμοποιηθούν αυθαίρετες κατασκευές στην Τουρκία

Freepen.gr - Η Τουρκία προσφέρει χαμηλότοκα δάνεια σε όσους επιθυμούς να επωφεληθούν από την αμνηστία για παράνομες κατασκευές, ανέφερε η τηλεόραση NTV. θυμίζοντάς μας τις πολλαπλές τελευταίες ευκαιρίες που έδιναν οι ελληνικές κυβερνήσεις για να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές και να τα αρπάξουν από τους ιδιοκτήτες.

Τα δάνεια θα χορηγηθούν από την κρατική Ziraat Bank, την Halk Bank και την Vakifbank σε συνεργασία με το υπουργείο περιβάλλοντος και αστικής ανάπτυξης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του NTV.

Η χρηματοδότηση θα προσφερθεί για πάνω από 60 μήνες με επιτόκιο μόλις 1,33% μηνιαίως καθώς τα επιτόκια των δανείων στην Τουρκία συχνά υπερβαίνουν το 20%.

Η Τουρκία εισήγαγε το μέτρο για τα παράνομα κτίρια νωρίτερα αυτό το έτος προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα στον προϋπολογισμό και είχε ανακοινωθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές στις 24 Ιουνίου.

Οι επενδυτές παροτρύνουν την κυβέρνηση να μειώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού για να βοηθήσει στη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος εκτινάχθηκε στο 15,9% τον Ιούλιο, περισσότερο από τρεις φορές τον μέσο όρο στις μεγάλες αναδυόμενες αγορές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail