Δεμένοι χειροπόδαρα και ο Ερντογάν τους ανοιγοκλείνει το στόμα - Θρησκευτικοί ηγέτες: Δεν υφιστάμεθα καμία πίεση στην Τουρκία

Freepen.gr - Δεκαοκτώ εκπρόσωποι θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία έχουν εκδώσει μια κοινή δήλωση στην οποία αρνούνται την ύπαρξη οποιασδήποτε κυβερνητικής πίεσης σε αυτούς, λέγοντας ότι είναι σε θέση να εξασκήσουν την πίστη τους ελεύθερα στη χώρα.

Οι υπογράφοντες της διακήρυξης συμπεριλαμβάνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρμένιο Πατριάρχη Αράμ Ατεσγιάν και το ραβίνο της τουρκικής εβραϊκής κοινότητας Ίσακ Χάλεβα.

Στη δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών μειονοτήτων ισχυρίζονται πως ως θρησκευτικοί ηγέτες θρησκειών που βρίσκονται εδώ και αιώνες στην Τουρκία, είναι σε θέση να ζήσουν και να εξασκήσουν την πίστη τους σύμφωνα με τις παραδόσεις τους.

"Οι δηλώσεις που ισχυρίζονται ή υπονοούν την ύπαρξη πίεσης [για εμάς] είναι εντελώς αβάσιμες και κακοπροαίρετες. Πολλά προβλήματα και προβλήματα που εμφανίστηκαν στο παρελθόν έχουν επιλυθεί με την πάροδο του χρόνου. Σχετικά με ζητήματα για τα οποία επιδιώκουμε βελτίωση, συνεχίζουμε τις συνομιλίες μας με τα θεσμικά όργανα του κράτους μας με αμοιβαία καλή θέληση και αποφασιστικότητα», ανέφεραν οι υπογράφοντες και πρόσθεσαν ότι αισθάνονται την ανάγκη να γίνει σωστή η ενημέρωση του κοινού.

Όχι μόνο είναι όμηροι δεμένοι χειροπόδαρα του Ερντογάν, αλλά ο σουλτάνος τους ανοιγοκλείνει και το στόμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail