Σύριος μουσουλμάνος πρόσφυγας σε Αυστριακούς: «Πρέπει να μάθετε τη γλώσσα μας! Να μας πάρετε σπίτι σας και να μας δώσετε λεφτά γιατί το είπε ο Χριστός»

FILE PHOTO: An Austrian army soldier observes migrants as they wait to cross the border from Slovenia © Leonhard Foeger / Reuters
Freepen.gr - Ένας Σύριος πρόσφυγας που ζει στη Γερμανία και γράφει στήλες για την τοπική έκδοση της Huffington Post αναφέρει ότι όλοι οι Αυστριακοί θα πρέπει να πάρουν τους μετανάστες στα σπίτια τους, αν θέλουν να πετύχει η ένταξη αναφέρει το Russia Today.

Ο Aras Bacho, ο οποίος λέει ότι είναι 19 ετών και έχει ζήσει στη Γερμανία τα τελευταία οκτώ χρόνια, έγραψε ανοικτή επιστολή στην αυστριακή εφημερίδα OE24. Σύμφωνα με τον Μπαχό, "η ενσωμάτωση λειτουργεί μόνο σε δύο πλευρές - η μία πλευρά δεν αρκεί".

«Όσοι ζητούν την ένταξη πρέπει να αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί η ενσωμάτωση διαρκεί περισσότερο ή γιατί δεν λειτουργεί εν μέρει για πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες», γράφει ο Bacho. Ως εκ τούτου, λέει, οι Αυστριακοί και οι μετανάστες όχι μόνο πρέπει να βγουν μαζί και να επικοινωνήσουν, μαθαίνοντας τις γλώσσες του άλλου, θέλει επίσης να δει κάθε Αυστριακό να παίρνει ένα μετανάστη στο σπίτιτου  και να δωρίσει χρήματα σε αυτούς τους μετανάστες.

Δεν είναι αρκετό, λέει ο Μπαχό, ότι οι Ευρωπαίοι πληρώνουν φόρους, μέρος των οποίων πηγαίνει στις προσπάθειες των κυβερνήσεών τους να φιλοξενήσουν τα πλήθη των αιτούντων άσυλο - επειδή οι φόροι είναι υποχρεωτικοί. Επιπλέον, κάθε Αυστριακός πρέπει να κάνει εθελοντικές δωρεές για να τις στηρίξει. Έρχεται ακόμη και στο σημείο μολονότι μουσουλμάνος να επικαλείται τη Βίβλο:

"Όλοι οι Χριστιανοί πρέπει φυσικά να γνωρίζουν ότι ο Ιησούς είπε «να δίνεις στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη το σπίτι σου και όλα τα χρήματά σου». Ο Bacho βέβαια θα πρέπει να μας πει που ακριβώς διάβασε τα συγκεκριμένα λόγια. Μάλιστα κάνει και παρατήρηση λέγοντας «όπως βλέπεις, όλοι οι Χριστιανοί δεν συμμορφώνονται με αυτή την κατευθυντήρια γραμμή».

Λίγοι φαίνονται πρόθυμοι να δώσουν μακριά τα χρήματά τους ή τον προσωπικό τους χώρο επειδή το λέει ο Bacho. Στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, η προτροπή του προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Τελικά το θέμα για τον Bacho φαίνεται ότι δεν είναι η ένταξη αλλά η κυριαρχία. Ας τον ενημερώσει πάντως κάποιος ότι ο πόλεμος στη Συρία τελειώνει και πως η κυβέρνηση έχει καλέσει όλους τους Σύριους να επιστρέψουν. Ευκαιρία λοιπόν για τον ίδιο, ο οποίος εμφανίζεται ως έξυπνος να πάει στην πατρίδα του και να της προσφέρει κάτι ουσιαστικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail