Η Ρωσία χρειάζεται τουλάχιστον 4 αεροπλανοφόρα αλλά για την ώρα διαθέτει ένα σαράβαλο που ντουμανιάζει το σύμπαν

Freepen.gr - Το ρωσικό ναυτικό χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερα αεροπλανοφόρα, δήλωσε ο Valery Polovinkin, επιστημονικός διευθυντής του κρατικού επιστημονικού κέντρου Krylov στο ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.

"Ο στόλος της Βόρειας και του Ειρηνικού της Ρωσίας πρέπει να έχουν αεροπλανόφορα εξ ορισμού. Η αριθμητική είναι απλή: ένα πλοίο δεν μπορεί να είναι σε υπηρεσία όλη την ώρα. Θα πρέπει να υποβληθεί σε διάφορα είδη συντήρησης και επισκευών.Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι κάθε περιοχή χρειάζεται τουλάχιστον δύο πλοία" εξήγησε ο Polovinkin.

Σημείωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α., το οποίο διαθέτει 11 πλοία αυτής της κατηγορίας στο οπλοστάσιό του, έχει υπερβολικό αριθμό φορέων αεροσκαφών. Ωστόσο, η παρουσία μόνο ενός αεροπλανοφόρου είναι μια "αδιέξοδη κατάσταση".

"Ένα πλοίο δεν είναι σε θέση να επιλύσει ολόκληρο το φάσμα των καθηκόντων. Το μισό του στόλου θα πρέπει να μην κάνει τίποτα εκτός από το να το φυλάει συνεχώς", δήλωσε ο Polovinkin.

"Όσον αφορά το πιθανό εκτόπισμα ενός προηγμένου ρωσικού αεροπλανοφόρου, θα έλεγα ότι μπορεί να κυμαίνεται από 60.000 έως 100.000 τόνους. Η διαφορά αυτή μπορεί να εξηγηθεί από τον τύπο ενέργειας που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία ενός πλοίου ή τα αεροσκάφη", δήλωσε ο επιστήμονας.
photo: https://catpatchtactics.com/2018/02/01/the-voyage-of-the-admiral-kuznetsov-and-the-unveiling-of-the-paper-tiger/

Ο "ναύαρχος Kuznetsov" είναι ένα βαρύ αεροπλανοφόρο, που όμως έχει πάρα πολλά προβλήματα και αστοχία τα οποία αποδείχθηκαν κατά τη σύντομη ανάπτυξή του στη Συρία το φθινόπωρο του 2016 όταν και απεσύρθη κακήν κακώς παρά την πολυδιαφημισμένη παρουσία του.

Ρώσοι αξιωματικοί του Ναυτικού δήλωσαν ότι ο ρωσικός στόλος αναμένεται να λάβει ένα προηγμένο αεροπλανοφόρο πυρηνικής ενέργειας με εκτόπισμα τουλάχιστον 70.000 τόνων μέχρι το τέλος του 2030.

Το κρατικό επιστημονικό κέντρο Krylov ανέπτυξε ένα πιλοτικό πρόγραμμα αεροπλανοφόρου που προορίζεται για ξένο πελάτη. Οι σχεδιαστές του το παρουσίασαν στο κοινό. Το έχουν προσφέρει και στο Ρωσικό Ναυτικό.

Το Project 23000 ονομάζεται Shtorm ("Storm"). Το προκαταρκτικό σχέδιο υποδηλώνει εκτόπιση 80.000-90.000 τόνων. Το πλοίο θα είναι εφοδιασμένο με μια συνδυασμένη μονάδα πρόωσης που περιλαμβάνει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα και έναν κινητήρα αεριοστροβίλου. Η ομάδα αεροσκαφών θα πρέπει να αποτελείται από 60 αεροσκάφη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail