Η άσκηση "Καταιγίς 2018" προβλέπει τη βύθιση του Fatih - Πιπίνος και Παπανικολής έχουν τρία χρόνια που θα μπορούν να το κάνουν

Η άσκηση «Καιταιγίς 2018» έγινε τον Ιούνιο με σενάριο που προέβλεπε το Π.Ν. μας, να βυθίσει το τουρκικό γεωτρύπανο «Fatih» (πρώην Deepsea Metro II). Για αυτό εστάλη στην παρουσίαση στο αμφιθέατρο της Σχολής Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ), ο Α/ ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ν. Τσούνης. 

Γιώργος Αδαλής

Το γεωτρύπανο το συνοδεύουν δύο τουρκικά υποβρύχια. Εμείς φτάνει να δώσουμε εντολή στο «Παπανικολής» ή το «Πιπίνος» και θα πάνε όλοι στον πάτο σε 5 λεπτά. Όμως όπως ξέρεις καλά Πανούλη, σε τρία χρόνια δεν θα μπορείς να το κάνεις αυτό [η Τουρκία ναυπήγει αντίστοιχα υποβρύχια].

Το ερώτημα είναι, τώρα που θα βγει για γεωτρήσεις, θα το κάνεις ή τζάμπα πληρώνουμε τις πανάκριβες ασκήσεις;

Ή δε θα το κάνεις γιατί τα έχετε κάνει πλακάκια με τον Σουλτάνο και βλέπετε έναν πόλεμο ως την μοναδική σανίδα σωτηρίας σας; Ως την μοναδική περίπτωση να παραμείνετε στις καρέκλες σας; Ειδικά τώρα που θα τελειώσει η παραμύθα περί εξόδου από τα Μνημόνια στις 21 Αυγούστου ; Οταν όλοι θα ανακαλύψουν ότι όχι δεν θα βγούμε από ταΜνημόνια αλλά πάμε «καρφωτοί» για νέο, πιο χοντρό μνημόνιο!

Εμείς θα πολεμήσουμε αν χρειαστεί. Να είσαι σίγουρος γι αυτό. Γιατί ήμασταν πάντα στρατιώτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail