Η φωτιά έβγαλε στην επιφάνεια τον καλύτερο και το χειρότερο εαυτό μας

Εγώ δε θέλω να γκρεμιστούν τα αυθαίρετα που έχουν ήδη χτιστεί. Από τη στιγμή που πλήρωναν ΕΝΦΙΑ το θεωρώ υποκρισία και επιπλέον κίνηση προσχηματική που δεν θα αγγίξει όσους έχουν διασυνδέσεις. 

Μελίνα Κονταξή

Θέλω να μην χτιστούν άλλα. Πάντα υπάρχει ένα σημείο μηδέν, ας είναι αυτό. Με εξαίρεση να γκρεμιστεί ό,τι εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Αφού κράτος δεν πρόκεται να αποκτήσουμε στο εγγύς μέλλον, τουλάχιστον ας έχουν οι άνθρωποι μια ελπίδα σωτηρίας σε μια ενδεχόμενη καταστροφή.

Σε κάθε περίπτωση, η φωτιά έβγαλε στην επιφάνεια τον καλύτερο και το χειρότερο εαυτό μας. Ο καλύτερος ήταν οι ήρωες πού έσωσαν άλλους ή πέθαναν, το κύμα αλληλεγγύης που ακολούθησε την καταστροφή.

Ο χειρότερος η προσπάθεια να φορτωθεί στα θύματα η ευθύνη για το θάνατό τους λόγω της αυθαίρετης δόμησης στο Μάτι. Λες και επειδή σε κάποιες περιπτώσεις η δόμηση μπορεί να ήταν αυθαίρετη δεν άξιζαν μια για να προλάβουν να σωθούν και άποψη των ιεραρχών που απέδωσαν την τιμωρία στην οργή του Θεού. 

 Ο δικός μας Θεός είναι ο Θεός της αγάπης που σταυρώθηκε για τις αμαρτίες άλλων. Δεν ξέρω για το δικό τους που το χειρότερο είναι ότι είμαστε στον αυτόματο πιλότο, εξαρτημένοι από τους δανειστές, υποχωρώντας στα εθνικά θέματα και ευάλωτοι σε κάθε καιρικό φαινόμενο μόνη ελπίδα να το σνειδητοποιήσουμε είναι να ενωθούμε σε ένα ελάχιστο σημείο συναίνεσης. Αν μπορούμε, θα φανεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail