Τουρκική BORA δοκιμάστηκε επιτυχώς κι απειλεί την Ελλάδα

Freepen.gr - Στις 10 Ιουλίου, ο επίσημος λογαριασμός στο Twitter του Τουρκικού Υφυπουργού Άμυνας για την Αμυντική Βιομηχανία (SSM) παρουσίασε ένα βίντεο που φαίνεται να δείχνει τη συνέχεια του κύκλου δοκιμών του νέου πυραυλικού συστήματος πυροβολικού KHAN, ευρύτερα γνωστού ως Bora.

Το Bora, είναι ένα τουρκικό σύγχρονο σύστημα τακτικών βαλλιστικών πυραύλων επιφανείας-επιφανείας μεγάλης εμβέλειας που μεταφέρει 2 containers με βαλλιστικούς πυραύλους που φέρουν συμβατικές κεφαλές 470 kg.

Σύμφωνα με τη Roketsan, ο Bora μπορεί να εκτοξευθεί από το σύστημα Weapon System της Roketsan και άλλες πλατφόρμες με κατάλληλες τροποποιήσεις σε αυτές και να επιφέρει σημαντικά πλήγματα.

Ο βασικός ρόλος των βαλλιστικών πυραύλων Khan είναι η εμπλοκή στρατευμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων, καθώς και άλλων σημαντικών στόχων, όπως αεροδρόμια, θέσεις διοίκησης, συστήματα αεροπορικής άμυνας και εγκαταστάσεις υποστήριξης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός ο βαλλιστικός πυραύλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση σε βομβαρδισμούς ακριβείας.

Ο ίδιος ο πυραύλος διαθέτει μοτέρ πυραύλων στερεού καυσίμου και εμβέλεια 280-400 χιλιομέτρων. Ελέγχεται από αεροδυναμικό έλεγχο με ηλεκτρομηχανικό σύστημα ενεργοποίησης.

Η πηγή ανέφερε επίσης ότι το νέο τουρκικό σύστημα πυραύλων εγκαθίσταται σε ένα νέο σασί υψηλής κινητικότητας MZKT-7909 από τη Λευκορωσία. Αυτό το όχημα κινείται με πετρελαιοκινητήρα TMZ-84631.10, που αναπτύσσει 525 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail