Στρατηγός Σολεϊμάνι σε Τραμπ: αν κάνεις πόλεμο εναντίον του Ιράν, θα χάσεις ό,τι έχεις και δεν έχεις

Iranian troops during a parade in Tehran. September 2007 © Morteza Nikoubazl / Reuters
Freepen.gr - Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα χάσει ό,τι έχει αν τολμήσει να διεξάγει πόλεμο εναντίον του Ιράν, προειδοποίησε ο διοικητής της ελίτ της χώρας, Quds Force. Επίσης, προειδοποίησε ότι η Ερυθρά Θάλασσα δεν είναι πλέον ασφαλής με την αμερικανική παρουσία.

Ο πόλεμος με το Ιράν "θα καταστρέψει όλα όσα διαθέτετε", δήλωσε ο στρατηγός Κασέμ Σολεϊμάνι την Πέμπτη προειδοποιώντας τον Τραμπ, ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Al-Alam. Το σχόλιό του έρχεται μετά την ανταλλαγή δημόσιων απειλών από τους ηγέτες των ΗΠΑ και του Ιράν και την πρόταση της Ουάσιγκτον να μπλοκαριστούν οι ιρανικές μεταφορές πετρελαίου.

Μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης στη δυτική ιρανική πόλη Χαμαντάν, ο Σολεμάνι δήλωσε ότι η Ερυθρά Θάλασσα, μια σημαντική ναυτιλιακή διαδρομή, «δεν είναι πλέον ασφαλής» λόγω της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της δύναμης Quds προειδοποίησε επίσης τον Τράμπ κατά πιθανών περαιτέρω δημόσιων εκρήξεων κατά της Τεχεράνης. "Πρέπει να καταλάβετε τι λέτε όταν προσβάλλετε τον λαό του Ιράν και τον πρόεδρο μας", είπε.

Ο Κασέμ Σολεϊμάνι είναι ο στρατηγός που είχε μεγάλη παρουσία στο συριακό πόλεμο και ο οποίος ξεγέλασε με αντιπερισπασμό τις αμερικανικές δυνάμεις στην Αλ Τανφ φτάνοντας στα σύνορα με το Ιράκ μέσω μιας αιφνιδιαστικής επιχείρησης ακριβώς στα όρια της νεκρής ζώνης των 55 χλμ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail