Η Βόρειος Ήπειρος είναι νόμιμη διεκδίκηση και όχι φαντασίωση ή ιμπεριαλισμός


Η Βόρειος Ήπειρος δεν έχει καμιά σχέση με την Κόκκινη Μηλιά. Είναι το βόρειο τμήμα της ελληνικής ενιαιάς Ηπείρου που οι διεθνείς νταβατζήδες έκοψαν και έδωσαν στο κράτος της Αλβανίας που δημιούργησαν.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Η ελληνική κυβέρνηση της εποχής εκβιάστηκε για να το αποδεχθεί. Δεν είναι ευκολο όμως να υποχρεώσεις έναν πληθυσμό να αποκοπεί από το χώρο του. Οι Ηπειρώτες αντιστάθηκαν γενναία. Για αυτό διεθνείς νταβατζήδες και Αλβανοί υποχρεώθηκαν στο πρωτόκολο της Κέρκυρας που καθιέρωνε την αυτονομία της περιοχής. 

Κανείς δε θέλει αλλαγή συνόρων. Το να υποχρώσεις όμως ένα γειτονικό κράτος να σεβαστεί τα δικαιώματα της εθνικής σου μειονότητας που δεν έπαψε ποτέ να καταπατά, θα έπρεπε να είναι στοιχειώδης υποχρέωση. 

Δεν είναι μια φαντασιακή παρηγοριά όπως η Κόκκινη Μηλιά, η Βόρεια Ήπειρος. Τρεις φορές την ελευθερώσαμε, τρεις φορές πουλήσαμε τους Βορειοηπειρώτες. Δε σταθήκαμε άξιοι να διαφυλάξουμε ούτε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των αδερφών μας. Ας μην τους ξεφτιλίζουμε με ηλίθιες συγκρίσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail