Γιατί βιάστηκαν να κλείσουν το θέμα των Σκοπίων ξεπουλώντας το όνομα και νομιμοποιώντας τις αλυτρωτικές βλέψεις τους


Καμία χώρα όταν δε βρίσκεται σε ισχυρή θέση δεν κλείνει εθνικά θέματα που δεν αποτελούν βασική προετεραιότητα για την επιβίωση της.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Μετά τον άτυχο ελληνοτουρκικό του 1897 μια διεθνώς απομονωμένη Ελλάδα δε βιάστηκε να κλείσει το θέμα της Μακεδονίας που ήταν βασικό θέμα. Αντίθετα δημιούργησε τις προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν την απελευθέρωση της Μακεδονίας όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν. Όπως και έγινε στους βαλκανικούς πολέμους. 

Μια χώρα κλείνει εθνικά θέματα με επώδυνους συμβαβισμούς με ένα άλλο κράτος χωρίς να επείγεται η ίδια αλλά η απέναντι πλευρά μόνο όταν πιέζεται ή όταν η πολιτική εξουσία κυριαρχείται από ιδεοληψίες. Αργά η γρήγορα θα φανεί.

Ο λληνας αντιδρούσε πάντα αφού έχανε πατρίδες, ποτέ πριν. Μέχρι τώρα αδιαφορούσε στο ξεπούλημα του έθνους. Βόρεια Ήπειρος, Ανατολική Θράκη, Μικρα Ασία, Πόντος, Κύπρος. Τώρα άρχισε το ξεπουλήμα του κράτους και είμαστε ακόμα στην αρχή. Η συνέχεια θα δείξει τι θα σωθεί.


*photo: D1_TheOne / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail