Το χρέος, το Σκοπιανό και τα...παραμύθια της Χαλιμάς!

Η λύση για το χρέος είναι αποφασισμένη από το Eurogroup του Νοεμβρίου 2012. Έως το τέλος 2014 ήταν βιώσιμο. Το 2015 όμως το χρέος έγινε μη βιώσιμο, ενσωματώνοντας το κόστος της "περήφανης διαπραγμάτευσης" (δημοσιονομικά μέτρα, ύφεση, μικρότερο μελλοντικό ΑΕΠ).


Η λύση που έρχεται θα είναι ρεαλιστική με βάση το κόστος που φόρτωσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τώρα τα περί ανταλλαγμάτων και το... σανό που έριξαν στους βουλευτές για να υποστηρίξουν τη συμφωνία με τα Σκόπια, σε ελάχιστες ημέρες, θα καταλάβουν όλοι το παραμύθι. Απ΄ ότι φαίνεται αύριο θα επισημοποιηθεί η διαδικασία στο Eurogroup. Μια διαδικασία που θα έχει πλαίσιο, όρους και προϋποθέσεις με δυναμική δεκαετιών και όχι μία κι έξω.

Αν κάποιοι μπερδεύουν την οικονομία με άλλα ζητήματα ή είναι ανόητοι ή δεν ξέρουν. Το ελληνικό χρέος δεν έχει κανένα πρόβλημα εξυπηρέτησης έως το 2022. Από το 2023 έως το 2031 θα υπάρξει εντονότερη πίεση και από το 2032 και μετά, λόγω του ατυχήματος του 2015 απαιτείται μεγάλη επιμήκυνση των ωριμάνσεων και χαμηλό επιτόκιο. Και αυτό θα γίνει. Γιατί είναι προς το συμφέρον των δανειστών. Γιατί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Θυμηθείτε πόσα παραμύθια έχουν πει στους βουλευτές τους οι Τσίπρας-Καμμένος για να περάσουν σκληρά μέτρα. Μέχρι και την ανοησία με τα αντίμετρα λανσάρισαν με στόμφο κάποια στιγμή. Το χρέος λοιπόν θα διευθετηθεί γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αφού η προοπτική του επιδεινώθηκε θεαματικά με τα καμώματα της περιόδου 2015-2017.

Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε φάση στασιμοχρεοκοπίας και αναιμικής ανάπτυξης. Και αυτό δεν... αντιμετωπίζεται με συμφωνίες ονοματοδοσίας και αναγνώρισης ενός κράτους. Αυτά είναι για τους αφελείς εντός Βουλής ώστε να ψηφίζουν αλλά και για τους ανόητους που εξακολουθούν να τρώνε κουτόχορτο! Απλά πράγματα...

---
photo:  Free-Photos / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail