Τους κούφανε ο νέος Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Πολύ σωστό. Γιατί να φύγουμε εμείς; Να αποχωρήσει η Γερμανία από την Ευρωζώνη

Giovvani Tria
Freepen.gr - Ο Paolo Savona, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «αντιγερμανός μέχρι αυτοκτονίας» από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ίναζιο Βίσκο, είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι η Ιταλία δεν χρειάζεται απαραίτητα να βγει από την ευρωζώνη για να ανακάμψει από τους μακροχρόνιους οικονομικούς αγώνες της - και, αντιθέτως, πρέπει να εξέλθει η Γερμανία.

Εξήγησε: «Είναι η Γερμανία που θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, επειδή το αυξανόμενο πλεόνασμα της οικονομίας της δεν είναι συμβατό με το καθεστώς σταθερού ποσοστού μεταβολής που ρυθμίζει την ευρωζώνη. Ή, τουλάχιστον, θα πρέπει να δεχθεί να μεταβεί σε ένα σύστημα που δέχεται αλλαγές στις τιμές."

Ο Savona τελικά κατέληξε στο υπουργείο ευρωπαϊκών υποθέσεων, αλλά ο νέος υπουργός οικονομικών, Giovvani Tria υποστήριξε την άποψη αυτή λέγοντας σε ένα σχόλιο που δημοσιεύθηκε στο δικτυακό τόπο ειδήσεων Formiche.net ότι αυτή ήταν μια «σοβαρή οικονομική ανάλυση και όχι ένα πυροτέχνημα που προέρχεται από πολιτικούς ενάντια σε ευρώ».

Υποστηρίζοντας ότι είναι "ώρα να εγκαταλείψουμε πολλά ταμπού" για το ευρώ και πως είναι πλέον απαραίτητο να βρεθούν "εναλλακτικές λύσεις" για τον τρόπο ρύθμισης της ευρωζώνης.

Και σε ένα άλλο άρθρο επικεντρωμένο στη Γερμανία, ο κ. Tria πρόσθεσε: «Το αυξανόμενο πλεόνασμα της γερμανικής οικονομίας δείχνει ότι η νομισματική επέκταση, χωρίς μια πολιτική που συμβάλλει στην οικονομική σύγκλιση μεταξύ των διαφόρων χωρών, απλώς τροφοδοτεί μια ανισορροπία που μας οδηγεί σε σύγκρουση με τον υπόλοιπο κόσμο. "

* με πληροφορίες από express.co.uk
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail