Μετά την προδοσία των πολιτών από όλα τα κόμματα οι βουλευτές τρέμουν τις εκλογές

Υποτίθεται ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρόταση μομφής για να ρίξει την κυβέρνηση.
Στην αρχική φάση χρειαζόταν 151 βουλευτές για να πετύχει το στόχο του.


Του Son Ofeon

Αν κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ καταψήφιζαν, η κυβέρνηση θα μπορούσε να πέσει άμεσα.

Αλλά προέκυψε η ανοησία με τις δηλώσεις του κου Μπαρμπαρούση της Χρυσής Αυγής και όλοι αποφάσισαν να στερήσουν από όλη τη Χρυσή Αυγή τη δυνατότητα να τοποθετηθεί και ενδεχομένως να ψηφίσει υπέρ της μομφής.

Στη συνέχεια αποφάσισε και ο κος Κουτσούμπας του ΚΚΕ να αποσύρει τους βουλευτές του από τη διαδικασία.

Από τους 300 βουλευτές, αν αφαιρεθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, απομένουν “παρόντες” το πολύ 267 βουλευτές.

Εξ αυτών 145 ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς λοιπόν θα γίνει δεκτή πρόταση μομφής;

Eλπίζουν κάποιοι να διασπάσουν το ΣΥΡΙΖΑ ή οι σύμβουλοι τους δε γνωρίζουν το 84 άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος;

To μόνο, που καταφέρνουν με την παρούσα κίνηση είναι να επιτρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει για ακόμα 6 μήνες, χωρίς να αντιμετωπίζει το κίνδυνο να δεχθεί πρόταση μομφής.

Συμπέρασμα: ‘Oλο το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα τρέμει τις εκλογές και προσπαθεί να γαντζωθεί μέχρι τέλους στις βουλευτικές καρέκλες.

Εκτός, αν κάποιοι βουλευτές αποφασίσουν να παραιτηθούν για να πάμε αναγκαστικά σε εκλογές.

Αν το σχέδιο προβλέπει τέτοια μεθόδευση, οι βουλευτές που θα παραιτηθούν θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 53 του Συντάγματος.

Και αυτό θα πρέπει να γίνει το αργότερο ως τις 17 Δεκεμβρίου φέτος, καθώς οι κενές έδρες των παραιτούμενων βουλευτών δεν συμπληρώνονται με αναπληρωματική εκλογή, όταν κενωθούν το τελευταίο έτος της κοινοβουλευτικής συνόδου, σύμφωνα πάλι με το ίδιο άρθρο.

Με βάση όλα τα παραπάνω, μόνο η ΝΔ, που διαθέτει από μόνη της 75 έδρες, μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση, όποτε το θελήσει, βάζοντας το σύνολο των βουλευτών της να παραιτηθεί.

Σιγά, μην το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail