Dassault και Airbus θα ηγηθούν της ανάπτυξης του μαχητικού 6ης γενιάς και όχι μόνο - Τι συμφωνήθηκε στο Βερολίνο

Freepen.gr - Η Dassault Aviation θα ηγηθεί της ανάπτυξης και κατασκευής του ευρωπαϊκού μελλοντικού συστήματος εναέριας μάχης Future Combat Air System (FCAS) , το οποίο θα συμπληρώσει και θα αντικαταστήσει τελικά την τρέχουσα γενιά μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter και Rafale μεταξύ 2035 και 2040.

"Το μελλοντικό πολεμικό αεροσκάφος θα αναπτυχθεί από τη Dassault Aviation, η οποία θα πάρει τον έλεγχο του προγράμματος. Όταν υπάρχει (βιομηχανική) συνεργασία, τα έθνη πρέπει να αποφασίσουν ποιο θα έχει την ηγετική θέση και όσον αφορά το FCAS, θα είναι η Γαλλία" δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας κ. Ursula von der Leyen σε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί με τη Γαλλίδα ομόλογό της Florence Parly μετά την υπογραφή συμφωνίας για την έναρξη του έργου στην ILA, τη διεθνή αεροπορική έκθεση στο Βερολίνο, όπως αναφέρει η La Tribune.

Η Dassault και η Airbus θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη και παραγωγή του FCAS. Το FCAS θα αναπτυχθεί ως ένα σύστημα συστημάτων που θα συνδυάζει στοιχεία που θα συνδέονται και θα λειτουργούν από κοινού, συμπεριλαμβανομένου μαχητικού αεροσκάφους επόμενης γενιάς μαζί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη μακράς διαρκείας μεσαίου υψομέτρου (UAV), τον υπάρχοντα στόλο αεροσκαφών που θα επιχειρεί και μετά το 2040, μελλοντικούς πυραύλους κρουζ και αεροσκάφη που πετούν σε σχηματισμούς, δήλωσε η Dassault σε ανακοίνωση την Τετάρτη.

Το συνολικό σύστημα θα είναι διαλειτουργικό και θα συνδέεται σε μεγαλύτερη περιφέρεια με αεροσκάφη αποστολής, δορυφόρους, συστήματα του ΝΑΤΟ και χερσαία και ναυτικά συστήματα μάχης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail