Ανατροπή στα σκαριά; «Μόλις εκλεγώ πρόεδρος θα στείλω αμέσως πρεσβευτή στη Δαμασκό!»

Freepen.gr - Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Τουρκίας, Muharrem Ince, δήλωσε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Sputnik ότι θα αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία αν κερδίσει τις επικείμενες εκλογές εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Άγκυρα θα ενταχθεί στη συμμαχία της Δαμασκού με τη Μόσχα για την επίλυση της συριακής κρίσης.

"Η δέσμευση για μια φιλική, καλή πολιτική γειτονίας προς τη Ρωσία είναι φυσική για την τουρκική εξωτερική πολιτική και θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες εάν εγκαταλειφθεί. Μπορούμε να το δούμε, ιδιαίτερα στη Συρία... Μαζί με τη Ρωσία, μπορούμε να επιλύσουμε τη συριακή κρίση και άλλα συναφή προβλήματα γρηγορότερα και ευκολότερα. Η Ρωσία και η Τουρκία τάσσονται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Όταν γίνω πρόεδρος, θα στείλω αμέσως έναν πρεσβευτή στη Δαμασκό", δήλωσε ο Ince.

Η Τουρκία διέκοψε τους διπλωματικούς της δεσμούς με τη Συρία τον Μάρτιο του 2012 εν μέσω του διεξαγόμενου εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

*photo: ErikaWittlieb / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail