Ο Κότζιας έχει άλλη πηγή ενημέρωση από το ΓΕΣ; Η αναφορά του στους δύο Ελληνες αιχμαλώτους στην Τουρκία που πέρασε απαρατήρητη

Freepen.gr - Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 το ΓΕΣ έβγαλε την ακόλουθη και μοναδική έως σήμερα ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δάσος των Καστανιών:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

Την Πρωτομαγιά ο Ελληνας υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς απήντησε σε σχετική ερώτηση στην εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΙ:

Α. Παπαχελάς: Ένα δεύτερο επεισόδιο πάρα πολύ σοβαρό που μας απασχολεί όλους μας είναι το επεισόδιο με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ν. Κοτζιάς: Και μάλιστα είναι πρωτοφανές, όπως εξηγούσα στο ΝΑΤΟ προχθές, να συλλαμβάνονται γιατί περάσανε 20 μέτρα, δύο αξιωματικοί νατοϊκού στρατού, από έναν άλλο νατοϊκό στρατό που υποτίθεται ότι οι δύο αυτοί στρατοί πολεμούν για κάποιες ιδέες, αρχές και αξίες.

Από τη μια το μόνο αρμόδιο όργανο, το ΓΕΣ αμφισβητεί στη μια και μόνη ανακοίνωσή του ότι οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν την οριογραμμή (και σίγουρα το ΓΕΣ γνωρίζει πολύ περισσότερα) και από την άλλη ο υπουργός εξωτερικών παρουσιάζει μια άλλη εικόνα. Δυστυχώς ο δημοσιογράφος δε ζήτησε σχετική διευκρίνιση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail