Η ελληνική μειονότητα στα Σκόπια που ήταν και παραμένει απροστάτευτη και ξεχασμένη


Όταν αναφερόμαστε στο θέμα των Σκοπίων μιλάμε πάντα για τους κατοίκους των Σκοπίων αναφερόμενοι σε Σλάβους και σε Αλβανούς. Ξεχνάμε μια σημαντική παράμετρο, την ελληνική μειονότητα των Σκοπίων.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο Κωσταντίνος Χολέβας σε άρθρο του στην εφημερίδα Σημερινή της Λευκωσίας γράφει ότι το 2008 ο πρώην υπουργός άμυνας της Κύπρου Τάσος Μητσόπουλος αναφέρθηκε σε συναντήσεις με μέλη της ελληνικής μειονότητας όταν υπηρετούσε στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών οι οποίες έγιναν με προφυλάξεις βεβαίως κυρίως στην περιοχή του Μοναστηρίου όπου μέλη της ελληνικής μειονότητας του εξιστόρησαν τις διώξεις που υπέστησαν.

Ο Michel Pailares, Γάλλος δημοσιογράφος είχε γράψει πως στο Μοναστήρι όλοι οι Βλάχοι είναι Έλληνες ως τα βάθη της καρδιάς τους με ελληνικές παραδόσεις και ιδανικά…Ανθρωπιστές και κυβερνήσεις έχουν ένα κοινό, αδιαφορούν εντελώς για τις διωκόμενες ελληνικές μειονότητες. Αυτές δεν υπάρχουν για κανέναν από τους δυο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail