Και βγήκαν όλοι νικητές και χάσαν' όλοι οι άλλοι

Πρίν από πολλά πολλά χρόνια σε έναν απο τους δίσκους του Χάρρυ Κλύνν υπήρχε η παραπάνω φράση. Σήμερα πέρα απο τις δημοσκοπήσεις, είδικά σε αυτές που κλείνουν το μάτι σε κόμματα εξουσίας, την απαντάμε και σε ιδεολογίες-αχταρμά, όπου είτε υπάρχει η γνωστή "τρικυμία εν κρανίω" ή οι ινστρούχτορες προσπαθούν να στρογγυλέψουν τα πάντα και να τα έχουν καλά με όλους.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πως μπορεί να πιστεύουν κάποιοι οτι η ανεξέλεγκτη είσοδος οικονομικών μεταναστών και προσφύγων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ανεργίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την πάταξη της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Δεν γίνεται να πριμοδοτείς με τη στάση σου τον δουλέμπορο να βγάλει περισσότερα, μεταφέροντας δύστυχους ανθρώπους απο όλα τα μέρη του κόσμου στην χώρα σου, δεν γίνεται να βοηθάς τον καπιταλιστή εργοδότη να βρίσκει φτηνό και ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και απο την άλλη να σκούζεις για τα δικαιώματα του εργάτη, του συνταξιούχου.

Φυσικά δεν υπάρχει κανένα λεφτόδεντρο να το καλλιεργούν οι κυβερνώντες μιας χώρας και να μοιράζουν τους καρπούς τους σε όσους είναι "καλοδεχούμενοι" Μοιράζουν τα ίδια και λιγότερα , λόγω μνημονίων και περικοπών, σε περισσότερους ανθρώπους. Λεηλατούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις εισφορές, πετσοκόβουν την υγεία, τα επιδόματα και τις συντάξεις.

Δε γίνεται να φωνάζεις οτι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος Κατρούγκαλου (που είναι φυσικά) και να ξεχνάς οτι το φτωχό ελληνικό κράτος έχει γονατίσει οικονομικά πέρα απο τα μνημόνια και απο το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Η θα πετσοκόψει τις συντάξεις ο κάθε Κατρούγκαλος, είτε δε θα μπορούν να ζήσουν με ανθρώπινες συνθήκες οι "καλοδεχούμενοι. Θαύματα δεν γίνονται.

Ο μετανάστης συνήθως θα βρεί ανασφάλιστη κακοπληρωμενη εργασία, θα μείνει μαζί με άλλους 10 σε ένα άθλιο διαμέρισμα, δεν θα πάρει καν τον κατώτατο μισθό. Το ίδιο θα γίνει στη συνέχεια και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Προσφορά και ζήτηση μαζί με μηδενικό έλεγχο με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν εκει. Στην ολοένα και μεγαλύτερη εξαθλίωση όλων. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να το αντιληφθείς.

Στους "καλοδεχούμενους" που έρχονται χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος υπάρχουν γυναικόπαιδα, οικογενειάρχες αλλά και αρκετοί παραβατικοί. Απο φανατικοί ισλαμιστές μέχρι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου. Οταν κάνεις μέσα σε 2 χρόνια πάνω απο 400.000 συλλήψεις για βαριά παραπτώματα (πηγή ΕΛ.ΑΣ.) και έχεις 10.000 θέσεις σωφρονισμού, τότε έχεις καταντήσει χώρα ανέκδοτο.

Τον τρομοκρατημένο πολίτη τον κάνεις λοιπόν δώρο στην λαϊκίζουσα ακροδεξιά, κατηγορώντας τον μάλιστα αν τολμήσει να ψελλίσει μια λέξη ως φασίστα, ενώ προσπαθείς να κρατήσεις κάτω απο τη σημαία σου τον προλετάριο και τον μετανάστη στηρίζοντας όμως απόλυτα όσα εξαθλιώνουν και τους δύο.

Γιατι ο πραγματικός αγώνας δεν είναι για εργασία οσο ένα πιάτο φαϊ, ενα φιλοδώρημα αντί για σύνταξη και πρόσβαση σε τριτοκοσμικές υπηρεσίες υγείας αλλά ενάντια σε αυτούς που σε έφεραν σε αυτή την κατάντια, όχι μαζί με αυτούς. Και όχι φυσικά μαζί με τις ΜΚΟ, τους δουλέμπορους και τα αφεντικά που τρίβουν τα χέρια τους απο χαρά.

Αλλιώς δουλευόμαστε...

* photo: HoliHo / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail