Τα αυγά του φιδιου και η ομελέτα του Βολταίρου

«Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it," 

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Είναι η φράση που αποδίδεται στο Βολταίρο ενω στην πραγματικότητα ο ίδιος είχε πει «Τι φασαρία για μια ομελέτα» 'What a fuss about an omelette!'
https://en.wikiquote.org/wiki/Evelyn_Beatrice_Hall

Εγώ πάλι σήμερα θα γράψω για την ελευθερία του λόγου και τα επικίνδυνα αυγά του φιδιού που δεν έγιναν ομελέτα, αλλά που επωάστηκαν στην (ποια αλήθεια) δημοκρατία μας. Τα αυγά αυτά φυσικά δεν επωάστηκαν στους χώρους μόνο για τους οποίους μιλησε ο γνωστός Υπουργός Επικρατείας απο την υπόθεση των δημοσκοπήσεων πριν απο 2 ημέρες με αφορμή την επίθεση (προβοκάτσια;) στον Μπουτάρη.

Η διαφορετικότητα υπάρχει και στις ιδέες, δεν περιορίζεται μόνο στις σεξουαλικές προτιμήσεις και στη φυλετική προέλευση και είναι εξόχως υποκριτικό να κλαψουρίζεις για τα δικαιώματα μερικών μειονοτήτων καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους και στην πράξη να τσακίζεις θεμελιωδη ανθρώπινα δικαιώματα στις μάζες κάνοντας μάλιστα οτι δεν τρέχει τίποτα.

Η δικαιοσύνη μετά απο τόσες καθημερινές παρεμβάσεις απο τις υπόλοιπες εξουσίες αλλά και απο το γεγονός οτι ακόμα και οι σκληρότερες ποινές που θα επιβληθούν μετατρέπονται σε ανέκδοτο αν και όταν εφαρμοστούν,παραμερίζεται.

Ομως απο το "παραμερίζεται" προχωρήσαμε και φτάσαμε στο να βιάζεται απο παρακρατικές ομάδες που δρουν πλέον ανενόχλητες στο πλαίσιο "ακτιβιστικών" δράσεων.

Βλέπουμε καθημερινά κρούσματα αυτοδικίας, ενώ οσοι δεν συμφωνούν με τις ιδέες των πολιτικών τους αντιπάλων, μπορούν ανενόχλητοι να απειλούν, ακόμα και δημόσια.
Ζούμε καταστάσεις τριτοκοσμικές, τέτοιες που μπροστά τους ωχριούν ακόμα και ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Βέβαια θα μου πείς, εδώ μπαίνει στο σπίτι σου ληστής, η αστυνομία συμβουλεύει να κάνεις οτι κοιμάσαι και αν και οταν τον πιάσουν τον καταγράφουν, ορίζεται τακτική δικάσιμος του γνωστού αγίου ανήμερα και τον αφήνουν να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του. Με τον καθένα που απειλούν θα ασχοληθούν; Ακόμα και αν αυτός ειναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Με συγχωρείτε αλλά αυτό που ζούμε, τα τελευταία χρόνια ειδικά, δε λέγεται δημοκρατία. Είναι η απόλυτη κατάντια του μεταπολιτευτικού συστήματος που οδήγησε μια περήφανη άλλοτε χώρα στο να μετατραπεί σε ένα τριτοκοσμικό προτεκτοράτο των δανειστών που οι μόνοι νόμοι που υπάρχουν και εφαρμόζονται είναι εκείνοι που κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους αφορούν αυτούς και μόνον αυτούς. Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει πια κανένα δικαίωμα

ΥΓ Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει αν συμφωνώ με τον νόμο Κατρούγκαλου ή αν πιστεύω οτι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα τον βγάλει αντισυνταγματικό. Η απάντηση είναι όχι και στα δύο. Όμως δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να δρά στο όνομά μου, ούτε δίνω συγχωροχάρτι για "ακτιβιστικές" ακροδεξιές ή ακροαριστερές δράσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail