Με το πόδι στο στόμα: Σέρβιραν τον Ιάπωνα πρωθυπουργό το επιδόρπιο σε παπούτσι στο δείπνο με το Νετανιάχου

φωτο Segev Moshe instagram
Freepen.gr - Ο Ιάπωνας ηγέτης Shinzo Abe και η σύζυγός του γεύθηκαν το επιδόρπιο μέσα από ένα παπούτσι κατά τη διάρκεια δείπνου στην κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η πολιτισμικά προσβλητική κίνηση καυτηριάστηκε από διπλωμάτες και των δύο χωρών.

"Αυτή ήταν μια ηλίθια και αναίσθητη απόφαση", δήλωσε ένας ανώτερος Ισραηλινός διπλωμάτης που είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στην Ιαπωνία στην εφημερίδα Yediot Aharonot. "Είναι ισοδύναμο με το να προσφέρεις σε Εβραίους σοκολάτες σε πιάτο σε σχήμα χοίρου", είπε, προσθέτοντας "δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο περιφρονημένο στην ιαπωνική κουλτούρα από τα παπούτσια".

"Κανένας πολιτισμός δε βάζει παπούτσια στο τραπέζι", δήλωσε ένας Ιάπωνας διπλωμάτης στην εβραϊκή εφημερίδα. "Αν αυτό πρόκειται για χιούμορ, δεν το βρίσκουμε αστείο. Μπορώ να σας πω ότι νιώθουμε προσβολή τον πρωθυπουργό μας".

Ο Αμπε και η σύζυγός του γευμάτισαν με τον Βενιαμίν και τη Σάρα Νετανιάχου στις 2 Μαΐου, κατά τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Αμπέ στον Ισραήλ. Το γεύμα προετοιμάστηκε από τον σεφ Ισραηλινό διασημότερο Segev Moshe που έβγαλε και την επίμαχη φωτογραφία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail