Η συμπάθεια μερίδας της αριστεράς στον ισλαμικό ολοκληρωτισμό και η έλλειψη συμπάθειας για τα θύματα


sharonang - pixabay
Υπάρχουν κάποιοι από την αριστερά που θεωρούν τον ισλαμισμό κάτι λιγότερο κακό ή προϊόν του δυτικού ιμπεριαλισμού. Ξεχνούν ότι είναι ένας ολοκληρωτισμός που από τη στιγμή της εμφάνισής του άλλαξε η δημογραφία της Μέσης Ανατολής και της Μικρα Ασίας.

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο κεφαλικός φόρος, τα σκλαβοπάζαρα, η απειλή του θανάτου ήταν από τους λόγους που οι γηγενείς πληθυσμοί εξισλαμίστηκαν. Ο Χίτλερ θαύμαζε το γενοκτόνο Κεμάλ που είχε καλέσει σε τζιχάντ τους μουσουλμάνους εναντίον των γηγενών χριστιανικών πληθυσμών. Είχε αποκαλέσει το Μουσουλίνι και τον εαυτό του μαθητές του. Η γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων που επιφανείς ναζί τους συνέκριναν με τους Εβραίους της Γερμανίας. 

Η περίπτωση των Γιεζίντι που εξαιτίας των ισλαμιστών έχει μειωθεί ο πληθυσμός τους ανα τους αιώνες ενώ δεν έχουν πάψει ποτέ να υποφέρουν (τα παιδιά και οι γυναίκες τους πουλήθηκαν ως σκλάβοι από τους τζιχαντιστές ενώ οι άνδρες εκτελέστηκαν) είναι ένα ακόμα παράδειγμα των εγκλημάτων του ισλαμισμού που συνεχίζονται ως τις μέρες μας.

Δεν έκανε η Δύση τους ισλαμιστές κακούς, σαν ιμπεριαλιστές ξεκίνησαν. Τα σκλαβοπάζαρα της Δύσης έχουν καταδικαστεί. Τα σκλαβοπάζαρα των ισλαμιστών, όχι. Φωνάζουν οι ανθρωπιστές για τον ιμπεριαλισμό της Δύσης. Για τον ιμπεριαλισμό των Τούρκων δεν είναι μόνο ο Ερντογάν, φασίστες και ιμπεριαλιστές ήταν και οι κεμαλικοί.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα σε πατρίδα. Οι Κύπριοι πάλι πρέπει να δεχθούν τους αποίκους που οι κατακτητές έφεραν στη γη τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ακραίοι ανεβαίνουν. Η επιλεκτική ευαισθησία κι η ιδεοληψία αφήνουν ανοιχτό το δρόμο για καπηλεία και αυτό θα το πληρώσουμε όλοι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail