Η κατάρρευση της τουρκικής λίρας - 5στερα με 69 ευρώ για τους τουρίστες, ούτε κουλούρι δεν μπορούν να αγοράσουν πια οι Τούρκοι

Freepen.gr - Η κατάρρευση της τουρκικής λίρας έχει ευνοημένους και μη. Πχ οι τουρίστες τρίβουν τα χέρια τους καθώς βλέπουν τις τιμές στην Τουρκία να υποχωρούν σημαντικά. Όπως αναφέρει η DW υπάρχουν τουριστικά καταλύματα από μόλις 5 ευρώ τη βραδιά ενώ δωμάτια σε πεντάστερα ξενοδοχεία ξεκινούν από 69 ευρώ. 

Φυσικά εκτός αυτών, παρασύρονται προς τα κάτω μια σειρά υπηρεσιών, όπως το κόστος διατροφής, οι επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους και μουσεία κτλ.

Στον αντίποδα όμως, και αυτό είναι που απασχολεί τον Ερντογάν,  είναι η αντανάκλαση της κατάρρευσης της λίρας στο εσωτερικό. Οι Τούρκοι πληρώνονται σε τουρκικές λίρες αλλά πολλές ανάγκες καλύπτονται σε ξένο νόμισμα.

Τα εισαγόμενα προϊόντα έχουν εκτοξευθεί. Οι τιμές των τροφίμων έχουν πάρει την ανηφόρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κουλούρι που έχει αυξηθεί κατά 50%. Ενώ κόστιζε μέχρι πριν λίγο καιρό 1 ευρώ, σήμερα έφτασε το 1,5 ευρώ.


* photo: berladelphia / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail