Αποκάλυψη: Το 2013 φθάσαμε μια ανάσα από την ανακήρυξη ΑΟΖ

Ο διττός ρόλος της Γερμανίας με την Τουρκία - Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ενεργειακά και η προκλητικότητα στο Αιγαίο, κανονικά θα έπρεπε ήδη να μας έχει οδηγήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ και ανεξάρτητα από τις οριοθετήσεις ΑΟΖ ή τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, λέει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο, Άγγελος Συρίγος στον 98.4.

Η Γερμανία πρέπει να κληθεί και σε διμερή συνάντηση και σε επίπεδο Ε.Ε., την ώρα που η Τουρκία απειλεί με νέο κύμα προσφύγων ή με προκλήσεις σε θάλασσα και αέρα στο Αιγαίο και την Κύπρο, να εξηγήσει πως εννοεί την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, την ώρα που ετοιμάζεται να πουλήσει 6 υπερσύγχρονα υποβρύχια στη Τουρκία, που θα αλλάξουν τις ισορροπίες στη Μεσόγειο, λέει ο πανεπιστημιακός Άγγελος Συρίγος.

Κατά τον ίδιο, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ενεργειακά και η προκλητικότητα στο Αιγαίο, κανονικά θα έπρεπε ήδη να μας έχει οδηγήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ και ανεξάρτητα από τις οριοθετήσεις ΑΟΖ ή τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail