Ο Αρμένιος βουλευτής της Τουρκίας Garo Paylan τρέλανε το σουλτάνο - Έστειλε νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας!

Freepen.gr - Ο αρμένικης καταγωγής βουλευτής Garo Paylan από το Δημοκρατικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) ανακοίνωσε ότι υπέβαλε νομοθετική πρόταση για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας το 1915 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στον Τύπο αναφέρει το ahvalnews.com.

Η Τουρκία αμφισβητεί επίσημα ότι τα μέτρα που έλαβε η Οθωμανική Αυτοκρατορία εναντίον του αρμενικού πληθυσμού κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελούσαν γενοκτονία.

Η πρόταση του Paylan περιλαμβάνει την αναγνώριση των γεγονότων που έγιναν το 1915 ως γενοκτονία και ότι η 24η Απριλίου θα γίνει αποδεκτή ως η επίσημη ημερομηνία για τον εορτασμό των γεγονότων.

Επιπλέον, ο Paylan ζητά από το κοινοβούλιο να παραχωρήσει υπηκοότητα στους απογόνους όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία ή απελάθηκαν εξαιτίας των γεγονότων.

Ο Paylan απαιτεί επίσης την ίδρυση επιτροπής για τον προσδιορισμό των ονομάτων των υπευθύνων για την απέλαση των Αρμενίων και την εκκαθάριση αυτών των ονομάτων από δημόσιους χώρους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail