Αλήθεια ή παραμύθια της Χαλιμάς; Τούρκοι παρουσιάζουν drone-σελάχια που μπορεί να βυθίσουν εχθρικό αεροπλανοφόρο

Freepen.gr - Ένας κορυφαίος κατασκευαστής τουρκικών drones ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε μια "κινητή ναυτική νάρκη" που μπορεί να ανατινάξει πολεμικά πλοία όλων των τύπων όπως αναφέρει ο Τούρκος αρθρογράφος  Burak Ege Bekdil  για το defensenews.com.

Το πρόγραμμα Wattozz έχουν αναλάβει από κοινού η Albayrak Savunma, ένας κατασκευαστής αεροσκαφών και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Karadeniz στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας. Το Wattozz ονομάστηκε από το "vatoz", το οποίο σημαίνει σελάχι.

Το Wattozz διαθέτει το σχήμα του σελαχιού ενώ είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο. Διαθέτει δύο κάμερες τοποθετημένες στις υποδοχές των ματιών του "ψαριού" και μπορεί να ταξιδέψει με μέγιστη ταχύτητα 5,5 κόμβων για έως και 12 ώρες και σε εμβέλεια 10 χλμ. Το drone διαθέτει τρεις ενσωματωμένες μηχανές.

Πρόκειται για ένα υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολές επιτήρησης ή επίθεσης. Μπορεί να μεταφέρει εκρηκτικά και ελέγχεται με κρυπτογραφημένα ηχητικά κύματα.

Το Wattozz ταξιδεύει υποβρύχια και στη συνέχεια κολλάει κάτω από το κύτος ενός εχθρικού σκάφους με ηλεκτρομαγνητικούς μαγνήτες. Η έκρηξη ελέγχεται από έναν απομακρυσμένο σταθμό. Μπορεί να παραμείνει ανενεργό στον πυθμένα της θάλασσας ενώ βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Διαθέτει επίσης σύστημα αυτοπροστασίας ενάντια σε αρπακτικά ψάρια και άλλα ζώα με τα ηλεκτρομαγνητικά και υπερηχητικά σήματα.

Ο Mustafa Adnan Albayrak, πρόεδρος της Albayrak Savunma, δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για το πρόγραμμα Wattozz τα τελευταία δύο χρόνια. Σημείωσε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει επίσημα το πρώτο εγχώριο υπλισμένο υποβρύχιο drone της Τουρκίας μέσα σε τρεις μήνες.

Αλήθεια ή παραμύθια της Χαλιμάς; Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι μπορεί να εξελίσει και όπλα και μύθους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail